Zgłupiałem powiem szczerze. Byłem przekonany że ten TV ma 720p, a tu przed chwilą coś mojej PS3 odbiło i ponownie ustawiała rozdzielczości i ustawiła 1080p. Obraz się wyświetla, jest ewidentnie ostrzejszy i zdaje się pracować normalnie. WTF?
AFAIK gdyby nie obsługiwał tej rozdzielczości to by po prostu nic nie wyświetlił. Z ciekawości przełączyłem obraz na kompa i tam też zmieniłem na wyższą rozdzielczość i również bez problemów. Kupując go byłem przekonany że ma 720p, ba! Nalepka sugerowała HD Ready. Sugestie? :)
Widziałem, ale to jedyne miejsce gdzie tak pisze, wszelkie TrustedReviews i inne podają HD Ready.
Ogólnie to mnie to cieszy, bo w promocji dałem za niego 1200zł dawno temu i byłem przekonany że kupuję 720p. Może sklep nie wiedział co sprzedaje?
To ciekawe dane ma skapiec, bo np Toshiba twierdzi, ze Regzy serii 32AV63 maja ekrany rozdzielczosci 1366x768
http://www.home-entertainment.toshiba.co.uk/Regza-LCD-TV/30-39-LCD-TV-screen-size/32-Regza-AV63-Series/
Wysiak
Toshiba niewatpliwie wie co produkuje, ale ja nadal zastanawiam sie jakim cudem ta matryca a) odpala w ogole w 1080p i b) obraz jest wyraznie ostrzejszy i lepszej jakosci.
Zgaduje, ze tv wcale nie wyswietla tego pokazywanego przez konsole 1080p, tylko wyswietla wlasnie obraz w swojej rozdzielczosci natywnej, zamiast wymuszac 720p (1280x720), i wlasnie dlatego obraz jest wyrazniejszy i lepszej jakosci.
Wysiak
Całkiem logiczne wytłumaczenie, gdyby tylko PS3 tak go widziała. Jak jednak zaznaczyłem w pierwszym poście, podłączony drugim HDMI komp wykrywa rozdzielczość natywną 1920x1080 i taką też ustawia i działa. Dziwię się tylko czemu wcześniej ustawiłem 1366x768.
Refurbished z wymienioną matrycą czy ki czort?
To musialby jeszcze miec wymieniona elektronike. Nie znam zachowan PS3, nadal stawiam, ze po prostu widzi, ze moze wyslac "wiecej niz 720", wiec wyswietla "1080", ktore w rzeczywistosci oznacza 1366x768.
Chyba nie zrozumiales. :)
Windows wykrywa Toshiba-TV (mam go podlaczony jako drugi monitor do pracy) i do tej pory mialem ustawiona wlasnie 1366x768. Wczoraj po tym zamieszaniu z ps3 sprawdzilem, a tu winda podaje natywna rozdzielczosc 1920x1080 i TV taka wyswietla.
Monitor po prawej to 22'' 1680x1050, po lewej rzeczona Toshiba.