Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: The Gorge (Wąwóz)

31.05.2025 04:10
1
NightGeisha
3
Pretorianin

The Gorge (Wąwóz)

Ktoś oglądał ten sentymentalny i ciekawy film? Jakie macie opinie? Mnie się bardzo podoba, do tej pory najlepszy film w tym roku.

post wyedytowany przez NightGeisha 2025-05-31 04:13:05
31.05.2025 10:19
kermit73
2
odpowiedz
kermit73
42
Centurion
8.0

Pierwsza połowa wciąga bo nie wiesz co jest tytułowym wąwozem,druga połowa zmienia się diametralnie moim zdaniem na plus(sporo akcji i dziwnych rzeczy ),obejrz jeśli lubisz klimaty lst of us,czy resistance(gra z ps3)

31.05.2025 13:29
PersonifikacjaCienia
👎
3
odpowiedz
PersonifikacjaCienia
27
Brat
4.0

Dla mnie to taki "prawie średniak". W zasadzie ciekawy tylko na początku. Już, w zasadzie, w 20 minucie wszystko wiadomo mimo że jest oszczędny. Zbyt "czysty" i pełen głupotek. Eskalacja typowo filmowa. Mniej "poważne" sceny wyglądają sztucznie. Ja się wynudziłem, choć jakby podzielić ten film na dwa, to oba oceniłbym lepiej, jako całość nie.

31.05.2025 15:31
4
odpowiedz
NightGeisha
3
Pretorianin

Mnie się podobał, inny niż większość współczesnych produkcji. Dobry pomysł i wykonanie, ciekawa - acz od połowy +/- - przewidywalna fabuła. Fajne widoki, w sumie tylko 2 aktorów przez większość czasu na planie i interesujące przedstawienie budowania relacji między nimi.

Dla mnie - w pewnym sensie - był podobny do filmu pt. 65 (milionów lat temu), ale o wiele lepszy pomysł i realizacja.

Ktoś byłby polecił coś podobnego?

Forum: The Gorge (Wąwóz)