Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: TES V: Skyrim - pytanie o zbroje

26.08.2013 13:15
1
Miś19
43
Generał

TES V: Skyrim - pytanie o zbroje

Witam
Mam pytanie :
Czy Krasnoludzka zbroja w Skyrimie jest dobra ?
Na tyle dobra by dla niej nabijać 9 lvl ze smithing ?
Proszę o odp.

26.08.2013 13:19
Darat
😊
2
odpowiedz
Darat
152
Another dude

Kowalstwo nabijasz na produkcji żelaznych sztyletów

EDYTA

Jeśli ten punkt jest ci potrzebny, żeby pójść dalej w drzewku to oczywiście, że tak. Kowalstwo to podstawa

Tylko nie przesadź z podbijaniem samego kowalstwa. Okazać się może, że mimo podpakowanej zbroi, przeciwnicy będą za silni bo reszta umiejętności leży

26.08.2013 13:21
😊
3
odpowiedz
Miś19
43
Generał

[2] Nie o to pytam

26.08.2013 13:30
4
odpowiedz
zanonimizowany283992
211
Legend

No jest dobra, ale nabijanie kowalstwa i zatrzymanie się na zbroi krasnoludzkiej nie ma sensu - jak już władujesz tyle punktów w smithing to warto go wymaksować. W innym przypadku daleko w grze zaczniesz znajdować zwykły armor który jest lepszy od Twojego wycraftowanego, czyli punkty będą po prostu zmarnowane.

Nie wiem czy zostało to naprawione ale we wczesnych wersjach Skyrima kowalstwo było warto podbijać z innego powodu - bronie które można utworzyć były absurdalne, kilkukrotnie silniejsze od ich "zwykłych" wersji.

26.08.2013 14:20
Xboxer360
5
odpowiedz
Xboxer360
51
Xeriess Xeri

Mnie jedna rzecz zawiodła.Płytowa zbroja jest lepsza od ślicznej krasnoludzkiej.

26.08.2013 14:23
Mastyl
6
odpowiedz
Mastyl
161
Za godzinę pod Jubilatem

W grze jest limit perków, które można mieć.

Jeśli w grze ogólnie nie chcesz być kowalem, oszczędzaj perki. Zbroje krasnoludzką po prostu wcześniej czy później zdobędziesz (polecam krasnoludzkie ruiny albo Muzeum Dwemerów w Markarth).

Zbroja jest niezła i ma fajny wygląd, ale jest kilka od niej lepszych - moja ulubiona jeśli chodzi o design to ebonitowa.

Forum: TES V: Skyrim - pytanie o zbroje