Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Technik cyfrowych procesów graficznych

05.03.2012 21:19
1
Avalance
73
Pretorianin

Technik cyfrowych procesów graficznych

czesc
czy jest tu ktos kto idzie lub juz chodzi na ten kierunek do technikum ?? mam kilka pytan a nie wiem komu je zadac bo nikogo nie znam kto na takie cos idzie. najlepiej od razu numer gg albo 3mail

05.03.2012 21:53
2
odpowiedz
Avalance
73
Pretorianin

up

05.03.2012 21:55
3
odpowiedz
zanonimizowany737870
70
Legend

Jesteś z Katowic? Bo u nas w technikum otwierają ten kierunek>

Aa to nie tylko w Katowicach jest ten kierunek otwierany. Myślę iż będzie to coś nowego i wartego poznania tego od podszewki.

05.03.2012 21:57
Dark Crow
4
odpowiedz
Dark Crow
147
Old Mans Child

Fatalny wybór Kolego moja dziewczyna w tym roku kończy ten profil w technikum w Poznaniu. Jako pierwszy rocznik w 4 letnim technikum, rok temu szkołę ukończyli Licealiści profilowani.

Także:
Zawód teoretycznie ciekawy bo skrojony na nowoczesną techikę poligraficzną i animacyjną, problem w tym ze...takiej techniki się nie używa wiele obecnie, ale mniejsza o to bo potencjalnie się zmieni. Większy problem w tym że to bardzo niesprecyzowany zawód; przykładowo mojej dziewczynie obiecywali pracę przy grafice 3D czy Rysowanie na komputerze tym...tabletem czy jak to cholerstwo się zwie, zawód miał rozwijać umiejętności artystyczne a tu...nie rozwinął nic, jak to zeznaje nawet poniekąd był przyczyną jej zacofania artystycznego Poza tym kwestia że tego zawodu uczą na spółkę graficy[starej daty- czyli tacy którzy uczyli fizyki ale przeszkolili się na grafike] i starej daty nauczyciele analogowej Poligrafii. Abstrahując od tego że ostatnymy czasu sporo nam tych szkół a zapotrzebowanie zerowe niemal.
Nie wiem jaki jest poziom tej twojej szkoły ale prawda jest taka że jeżeli technikum jest BARDZO dobre i nie odnosi sukcesów edukacyjnych na arenie Polski to nie ma co iść w jakiekolwiek zawody informatyczno-cyfrowo-komputerowo, od cholery ci u nas elektroników i informatyków dla których ciężko o pracę po samym technikum, Jeżeli nie wybierasz się na studia polecam zawody elektryczne, energetyczne, mechaniczne itd.

PS: 24473473 jakbym mógł pomóc. Siedzę na niewidocznym całe dnie ale bywam na gg często.

Forum: Technik cyfrowych procesów graficznych