Poradźcie jaki sobie tablet sprawić. Potrzebuję go głównie do czytania, sprawdzania maila, słuchania muzyki. Mogę dać 400zł. Myślałem o Lenovo IdeaTab A1000, ale może jest coś lepszego w tej cenie?
Granica jest jasno określona 400zł (no mogę dać +20zł). Nie będę dokładał połowy ceny żeby mieć bajer. Chodzi mi o sprzęt użytkowy, którym nie będę się specjalnie przejmował, chuchał, dmuchał itd. tylko wrzucę do torby czy do plecaka. Czasem wyjmę żeby coś poczytać, sprawdzić coś na necie, odpisać na maila czy wyświetlić prezentację na rzutniku.
W Biedronce na pewno coś dają, ale z tego co widzę jest całe multum tabletów do 400zł, a jak widzicie moje oczekiwania nie są wygórowane, więc pytam na jaki model warto zwrócić uwagę. Mimo wszystko nie chcę kupić jakiegoś dziadostwa, które za rok wywalę, albo które się będzie tak grzało, że go w rękach nie utrzymam.
Po pierwsze nie interesuje mnie test tylko opinia kogoś kto sprzęt ma - zakładam, że min. z 30% społeczności ma tableta.
Po drugie test tabletów są, ale tani tablet w testach to taki do 1000zł, więc takich poniżej 500-600 zł w ogóle tam nie ma. Jeśli już jest test tańszych niż 500zł to sprzed roku czy 2 lat.
do 400zł? ja jak bym miał kupować pierwszy lepszy "szajs" to wole w ogóle nie kupować
Dokładnie mam takie samo zdanie jak koledzy na górze - za 400zł to ty nic użytkowego nie kupisz
Prestigio PMP5870C kolega ma i poleca ten tablet ma 2rdzeniowy procesor i giga ramu ekran ips o rozdzielczości 800x1280 pikseli
Ja kupiłem używkę goclever I71 za 120 zł. Chodziło mi głównie żebym mógł przeglądać neta, oglądać filmy, do czytania. bateria trzyma 5h podczas oglądania filmów, jasność wyświetlacza ustawiona na połowie. Jestem zadowolony z tableta i na razie nie narzekam. Po co wydawać wiecej.
Witam, sorry że odgrzebuję temat ale w sumie nie jest aż tak stary. Też się rozglądam za jakimś tanim tabletem na prezent dla córki. Ma służyć do internetu, czytania ebooków, czy prostszych gierek typu Angry Birds. Przede wszystkim zależy mi na dobrej długo trzymającej baterii.
Rozglądałem się już trochę i znalazłem coś takiego: ASUS MEMO PAD 7 ME172V. Na stronie Neonet jest on teraz w cenie 369,99 zł.
Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym modelem? Czy może jest jakiś inny lepszy w tej cenie.
dzisiaj na allegro mogłem wyrwać manta mid9701 za 410zł.
Mam jeden taki tablet i świetnie się sprawuje w różnych zastosowaniach. szczególnie za ta cene
Ta Manta ciekawa ale chyba 10 calowy ekran jest trochę za duży jak dla dziecka. Szukam czegoś o rozmiarze 7-8 cali. Znalazłem jeszcze taki tablet: Lenovo IdeaTab A1000. Co myślicie o tym modelu?