Tak jak w tytule szukam tableta do kwoty maks 1300 zł, to będzie mój pierwszy tablet, chodzi mi głównie o internet, mam zamiar korzystać z internetu mobilnego na karte, myślałem nad
Asus Google Nexus 7 WiFi + 3G
można znaleźć coś lepszego w tej cenie?
na początku chciałem kupić jakiegoś smartphona, myślałem nad samsungiem galaxy s3, ale tak doszedłem do wniosku, że lepiej zostane przy dobrej wysłużonej nokii i kupue tablet:) tylko nie bardzo się na tym znam
sorki za 2 post zamiast edit
Mam od niedawna Tablet Samsung Galaxy 2 7' i mogę polecić mogę grac 7h nie lądując bateri android super wszystko piękne kolore przejrzyste polecam internet również poza tym jeśli chodzi głownie o internet to po co bulić 1200zł jak możesz wydać 800zł i tez mieć dobry tablet do netu a 400zł zostaw na chrupki;p
przecież do nexusa Samsung się nie umywa nawet
ja si enie znam na tabletach zbytnio, dlatego pytam o rade, a kiedyś słyszałem że nexus jest dobry
i ten tablet może nie tylko do netu, może kiedyś się przekonam i w coś na nim zagram
a ten samsung to chyba w podobnej cenie z tego co patrze do nexusa jest, chodzi mi o wersje 3g
kup nexusa 3g
nie bedziesz sie martwil ani o aktualizacje systemu, ani o plynnosc systemu
Nexusa mam od grudnia w wersji jeszcze bez 3g i powiem że tablet rewelacja. Szybki, żadnych zacięć, internet przez wi-fi śmiga aż miło a po za domem hot-spot z telefonu. Bateria trzyma bardzo fajnie, przy normalnym użytkowaniu (internet, youtube, gierki) spokojnie starcza na dwa/trzy dni. W grach czy wymagających aplikacjach też nie mogę narzekać na spadek wydajności. Ze swojej strony mogę się tylko przyczepić do tego że brakuje slotu na kartę pamięci:/
Jeżeli jeszcze raz miał bym wybierać tablet to bez dwóch zdań wybrał bym jeszcze raz nexusa (może tylko z większą pamięcią bo 18 to już trochę mało :P).
18 to już trochę mało
zaden nexus nie ma takiej pojemnosci
nexusy z 3g maja 32gb wiec to jest chyba wystarczajace
Noto chyba dobrze słyszałem o tym nexsusie wiec pewnie na niego się zdecyduje, a jeszcze tam troszkę zbaczając z tematu od jakiego operatora najlepiej opłaca się kupować internet mobilny na karte? to wtedy jest na karte sim czy jak?
Tak samo jak poprzednicy, polecam Nexusa z własnego doświadczenia, w takiej cenie lepszego sprzętu nie dostaniesz, plusem też jest to że jest to urządzenie od Google więc na pewno będzie wspierane stosunkowo przez długi okres jeżeli chodzi o nowe oprogramowanie.
Poczytaj o Aero2 - za darmo, wystarczajaco szybko i zadowalający zasięg :) Mam kartę w Nexusie 3G i śmiga aż miło :P
fajna sprawa nie słyszałem jeszcze o tym:) z tego co wyczytałem to rozumiem, że połączenie jest przerywane co jakiś czas?
Podobno co godzine, ale nie odczuwam tego - to takie zabezpieczenie przed sciaganiem bardzo duzych plikow raczej, zeby sieci nie blokować. Do przegladania internetu w smartfonie/tablecie to idealne rozwiązanie. Nawet YT da się odpalic w warunkach polowych. Na kartę czekałem około miesiaca :)
@up
Mógłbyś zrobić test tego aero na speedtest.net? W telefonie oczywiście w aplikacji Speedtest.
http://www.vobis.pl/asus-google-nexus-7-32gb-3g-kolorowe-etui-2-119622.html vobis ma chyba najlepszą oferte, kurcze myślałem że troszke taniej kupie
Nie napisałeś do czego będziesz potrzebować tego tabletu. Również nie dodałeś czy stawiasz na mobilność, czy też szukasz typowego kanapowca. Sam budżet to nie wszystko :) Być może bezsensowne będzie wydawanie całej tej sumy (przykładowo na wspomnianego Nexusa, którego cena w Polsce jest mocno zawyżona), skoro Twoje wymagania spełni tańszy odpowiednik.
Teraz na stronie asusa mozna kupic wersje 8 i 16 gb na prawde tanio, tlyko ze sa to refy. Ale skoro na stronie asusa to ewentualne problemy mozna szybko rozwiazac.
http://shop.asus.pl/shop/pl/pl-PL/Home/1-Produkty/752-Outlet-ASUS/1917-Odnowione-Eee-Pad.aspx
no głównie internet, gierki internetowe typu grepolis, które wymagają częstego zerkania na sytuacje w grze
no i jakieś bardziej wymagające gry typu gta 3
oczywiście również filmy
a jak to jest z tym asusem i gierkami internetowymi skoro on nie obsługuje flash?
obsluguje
to ze aplikacji nie ma w markecie nie znaczy ze jej w ogole nie ma ;)
chce kupić nowy, używka nie wchodzi w gre, rozumiem, że do 1300 zł nie kupię nic sensownrgo większego od 7 cali?
Dziwi mnie fakt, że ludzi kupują tablety. Bo po co to komu ?? Ni to do internetu, ni do gier...
Kupisz cos sensownego, poszukaj w galaxy tabach ;)
EDIT
albo ktoregos z asusow serii transformer
np takie coś? ASUS Pad Transformer TF201 odnowione
w zestawie zawsze jest stacja dokująca czy trzeba dokupić?
np http://www.euro.com.pl/ipad-i-tablety-multimedialne/asus-eee-pad-transformer-prime-32gb-zloty.bhtml?from=ceneo&p=1499.00&cr=0 bo coś tanio
a te przedmioty na stronie asusa to są pogwarancyjne, wystawowe czy jak?
nie ma stacji dokujacej w zestawie
to jakby zwiększyć budżet do powiedzmy 1800 zł to co polecacie np:
http://www.euro.com.pl/ipad-i-tablety-multimedialne/asus-eee-pad-transformer-tf300-32gb-bialy-stacja-dokujaca.bhtml?from=ceneo&p=1799.00&cr=0 ????
tylko zastanawiam czym ta wersja różni się od TL bo to jest samo T
czy ten model Asus Eee Pad Transformer Pad TF300TL różni się czymś od ASUS TRANSFORMER PAD TF300T?