Witam,
Mam pewien problem, ktory pojawia sie nie wystematycznie. Otorz cos mi zużywa baterie w moim telefonie. Najlepsze w tym wszystkim ze najwieksze pobory pradu sa w czasie kiedy telefon nie jest uzywany. Czasami ale bardzo zadko obiawia sie to lekkim podwyzszeniem temperatury - normalnym dla ciaglego uzytkowania telefonu - tyle ze nie jest uzywany - przypuszczam ze pewnie cos smiga w tle. Na odczytach poboru pradu to wifi najwiecej zjada, jednakze czasami wifi wylaczone a bateria tez sie konczy. Nie mam pomyslu co by to moglo byc.
Telefon jest sprawny, nie wypadkowy, nie plywajacy. Zadbany. LG Nexus 5.
Ma ktos jakies pomysly co by to moglo byc? Google nie znajduje nic sensowengo - ze pewnie zalany, albo ze poupadkowy, albo ze zle uzywany - i najlepiej zrobic wipe i sie naprawi a jak sie nie naprawi to bez stres ma sie przynajmniej wipa zrobionego.
sprawdź czy jak włączysz tryb samolotowy to Ci też tak żżera, jeśli tak to masz to co ja, mi w serwisie powiedzieli że zjebał się chip odpowiedzialny za połączenie antenty z płytą główną, czyli łączenie z siecią i stąd żyłowało pobór mocy próbując utrzymać połączenie ale że naprawa tego była droga to zrezygnowałem z naprawy bo i tak miałem od sieci dostać telefon;)
Odinstaluj Facebooka. Z testów wynika, że po jego usunięciu smartfon chodzi nawet kilka godzin dłużej.
Fejsbuk pojechal z telefonu.
Dzis dodatkowo wassup pociagnal 30% baterii oraz sciagnal w tle ok 500mb.
Nie wiem o co chodzi.
Chodzi o to, że generalnie aplikacje społecznościowe pożerają baterię w szybkim tempie, ponieważ się nieustannie synchronizują. Jeśli więc chcesz, by smartfon dłużej działał, to należy je wywalić.
http://www.appki.com.pl/aplikacje/najgorsze-aplikacje/
Przywrocilem telefon do fabrycznych.
Wgralem aplikacje ktore uzywalem, zamiast fejsbuka wgralem fejsbuka lite.
Telefon w ciagu dnia pociagnal raptem 30% baterii przy takim samym uzywaniu jak dzien wczesiej.
Zobaczymy na jak dlugo.