Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Szukam tytułu pewnej gry

19.09.2013 16:59
1
Ravp11
1
Junior

Szukam tytułu pewnej gry

Hej, szukam pewnej gry, ale za nic nie mogę sobie przypomnieć jak się nazywała, tak więc napiszę co pamiętam o tej grze :)

Po pierwsze była to gra kosmiczna, latało się stateczkiem i robiło różnego rodzaju questy. Widok był izometryczny. Na początku wybierało się rasę, typ swojego statku itd. Było sporo układów słonecznych do których można było polecieć, aby wykonać różne zadania. Planety były zamieszkiwane przez różne rasy, w jednym układzie potrafiło być ich kilka. Można było też zajmować te planety.

Co do questów to było ich kilka rodzajów:
1.Zniszczyć jakiś statek
2.Przetransportować jakiś ładunek na inną planetę
3.Fabularne - było ich kilka, pamiętam dwa :P. Jeden był z wyścigami i trzeba było wybierać odpowiednie opcje (przyśpieszanie, hamowanie albo cośtam). Do wyboru były 3 rodzaje pojazdów (szybki ale mało wytrzymały, taki pół na pół i wolny ale bardzo wytrzymały). Jak się przyśpieszało to silnik często się psuł i trzeba było uważać. Ważne jest to, że to wszystko odbywało się za pomocą wybierania odpowiednich opcji dialogowych, nie sterowało się pojazdem. A drugi, jak się trafiło do więzienia, i trzeba bylo przetrwać przez 60 czy 90 dni.
4.Strategiczne - miało się swoją bazę i budowało się w niej roboty, które się składało z części np. w miejsce nóg było pare opcji : gąsiennice, zwykłe nogi, wytrzymalsze nogi i super szybkie nogi :P. Bylo pare rodzajów tułowia, w zależności jaki się wybrało tyle można było doczepić broni. Oczywiście każda część kosztowała ileś tam surowców. Celem było zniszczenie drugiej bazy. Tuż na początku gry był taki tutorial związany z tym rodzajem rozgrywki.
No i jeszcze pewnie kilka, ale nie pamiętam jakie.

Były też różnego rodzaje stacji : militarne, badawcze, medyczne, handlowe itd. Stamtąd brało się różnego rodzaju zadania, chociaż na planetach też często można było coś znaleźć.

Był też jakiś straszny wróg całej galaktyki Kurvix (tak na prawdę to nie wiem jak się nazywała :D - pewnie Droga Mleczna). Przybywali oni do układów słonecznych i niszczyli wszystko, mieli potężne statki i walki z nimi były bardzo ciężkie (tak w ogóle to chyba mieli taki seledynowy kolor - tzn. napisy nad tymi statkami określające ich nazwę i poziom) :P.

To chyba tyle, mam nadzieję, że ktoś skojarzy o co mi chodzi :). Gra wyszła już parę ładnych temu (może nawet z 10 lat).

19.09.2013 17:34
2
odpowiedz
zanonimizowany23874
136
Legend

Space Rangers

19.09.2013 17:41
3
odpowiedz
Ravp11
1
Junior

OOOO!

Dzięki wielkie, teraz tylko poszukać gdzie można to kupić :)

Forum: Szukam tytułu pewnej gry