Hej,
Po stwierdzeniu że mimo posiadania 200 gier nie mam w co grać, stwierdziłem że czas znaleźć takie które odpowiadają moim wymaganiom.
Szukam:
- Giery 2D jakieś ciekawe coś jak Dwarf Fortess, Dungeon Keeper, Kings Arthur Gold, Isaac itp; Ciekawe, trudne.
- Strzelanki 2D coś jak Soldat, Counter Strike 2D
- Szybkie strzelanki - bez jakieś strategi, proste naparzenie się. Najlepiej bez mozolnego zbierania broni, gra w której liczy się skill nie eq.
- Strzelanki SF - takie gdzie są te wszystkie jetpacki, mega skoki itp; Taka w której wszystko dzieje się szybko.
- Zombie 2D i 3D - jakieś proste i najlepiej tanie giery, bo DayZ jest zdecydowanie za drogi
- Open Source
- Zręcznościowe 2D
- Wyścigowe 2D, najlepiej trudne, gdzie jazda jest wymagająca i wymaga skilla
- Duże RPG 2D i 3D z otwartym światem
Będe wdzięczny za wszystkie polecone gry ;)
Killing Floor jest spoczko. Poczekaj na promocję i kup na steamie.
Do tego Arcanum jeśli chodzi o RPG. Lub Titan Quest jeśli wolisz nowsze i H&S.
Zręcznościowe 2d może Bionic Commando Rearmed? Albo Trine.
Strzelanka SF? Prey. Albo ostatni Wolfenstain (zjechany przez prawie wszystkich, mnie się spodobał).
Jeśli masz 200 gier to już trochę ich zdążyłeś ograć, dlatego podaje niezbyt docenione tytuły. (No... może poza nieco przereklamowanym Trine)
- Giery 2D - The Lost Vikings, WarCraft II oraz III. Limbo, World of Goo.
- Strzelanki 2D - Duke Nukem: Manhattan Project, Shank 1 i 2, Intrusion 2.
- Szybkie strzelanki - Left 4 Dead 1 i 2.
- Strzelanki SF - Mass Effect 1,2,3, Prey.
- Wyścigowe 2D - Micro Machines, Death Rally.
- Duże RPG 2D i 3D - Baldur's Gate 1,2, Icewind Dale 1,2, Planescape Torment, Gothic 1,2,3, Arcania, Risen 1,2, The Elder Scrolls 1-5, Wiedźmin 1,2.
Do listy Raziela dorzuciłbym do szybkich strzelanek - Unreal Tournament, a do dużych RPG to Divine Divinity ewentualnie Beyond Divinity, Drakensang.
Sprawdź jeszcze aktualny Humble Weekle Bundle, myslę, że Teleglitch cię zainteresuje jak nie znasz
Takich gier survivalowo-strategiczno-rougelike'owych jest trochę, tylko kurcze nigdy ich nie pamiętam :P Chyba nawet na GOLu albo Gameplayu był tekst o takich, poza tym jest cały internet angielski...
Za niedługo wychodzi Banished - survivalowo-ekonomiczna
cRPG 2d - sprawdź gry studia Spiderweb, Avernum, Avadon i inne oraz serię Eschalon Book. DUŻO grania.
z akcji 2d fajne są gry studia Positech - Gratitious Space battles i inne
Ciekawą grą jest King of Dragon Pass
Nie wiem czy też w takim taktycznym kierunku chcesz, ale stare serie Commandos, Jagged Aliance, a z nowszych Expeditions: Conquistador, Banner Saga, Shadowrun Returns, Blackguards.
No i Transarctica :P
- Strzelanki 2D: Abuse
- Szybkie strzelanki: Serious Sam, Duke Nukem 3D, Shadow Warrior