Witam, szukam kilku gier, lecz samemu jakoś miernie mi idzie. Jestem zagorzałym fanem gier gangsterskich, najlepiej TPP/TPS. Chciałbym abyście polecili mi jakaś dobrą, mająca klimat grę o tej tematyce. Produkcje które odpadają (przeszedłem):
- Wszystkie GTA (V nie przeszedłem, ale na razie nie mogę zakupić)
- Sleeping Dogs
- Mafia 1, 2 (z dodatkami)
- Max Payne 1, 2, 3
Jak widzicie, większość tego typu gier już obaliłem, a ten gatunek jest już na wymarciu. Czekam na Watch_Dogs, ale do tej pory chciałbym w coś pograć. Macie jakieś propozycje?
LA Noire
True Crime 1 i 2 (trzecia część True Crime przeobraziła się w Sleeping Dogs)
Scarface (taka tam podróba Vice City, ale nawet spoko)
jak masz ps3 to seria Yakuza
Dzięki, a co myślisz o Saints Row'ach? Do mnie średnio trafia taki humor jak w trójce i czwórce, zastanawiałem się nad dwójką, ale nie wiem czy tam jest podobnie jak w tamtych, czy bardziej klimatyczna gangsterka?
A no o SR zapomniałem. Grałem tylko w 3, ale dwójka jest na pewno poważniejsza.
Drivery są słabe niestety. Driver 3 to kupa bugów, zero fabuły i zero funu a z tego co słyszałem to w Driver: SF nawet nie da się wysiąść z samochodu.
Ja od siebie polecę wspomnianą wcześniej serię Saints Row. Gry są świetne, nawet jak nie lubisz takiego humoru. Ja też nie lubię i tak na prawdę każde gry z takim humorem omijam ale te gry są świetne. SR2 jest dosyć poważny czasami są tylko jakieś fajne śmieszne teksty, SR3 jest już totalnie humorystyczny a o SR4 nie wspomnę ale warto zagrać.
Polecam także Just Cause 2. Świetny sandbox z ogromnym otwartym światem.
Grałem w trójkę za dzieciaka to mi się nawet gra podobała. Może przełom to to nie jest, ale grało mi się przyjemnie.