1. coś podobnego do heroesów, disciples, księżniczki bounty itd. Disciples 2 ostatnio odpaliłem i jaki szok przeżyłem, graficznie dużo gorzej niż herosi 3, okropna, tandetne wykonanie gry, proste, gra nieskomplikowana, nieciekawa, niegrywalna. Herosi 3 biją tę grę i są przy niej śliczną produkcją więc nie dawajcie mi tytułów z grafiką tak tandetną jak disciples 2 i walką zrobioną tak okropnie
2. gry gdzie są jacyś bandyci, rebelianci, terroryści np. tropico ma rebeliantów terrorystów, wysadzają budynki, atakują miasta, próbują zabić prezydenta, stawiają żądania, czy to jedyna gra tego typu z terrorystami?
3. wszelkie gry, gdzie projektuję bazę, system obronny, mury, pułapki, wieże, działka i inne rzeczy zależne od epoki w grze bo zagram i w dungeon keeper 2 i w evil genius i w age of empires 2 i w jakieś rtsy w teraźniejszości i przyszłości, w różne. Chcę mądrze projektować bazy jako obrońca.
1. Zerknij na Blackguards, nie siedzę w gatunku ale powinno być fajne. Może Warlock?
2. Terroryści... W CnC Generals masz arabusów-terrorystów. Ale skórka jednostek nie tworzy gameplayu.
Chodzi Ci o grę z zarządzaniem miastem i walką z jakimiś frakcjami?
3. Tego jest masa. Wejdź w encyklopiedię gier i ustaw swoje filtry.
Age of Empires 3, Anno 1404, Warrior Kings Battles, Earth 2150, CnC3, Empire Earth...
@1 Jak wyżej Age of Wonders tylko lepiej by zagrac w dwójke, trójka jest nieco inna (czuje się troche rozczarowany walkami). Od siebie poleciłbym Etherlords 1 lub 2.