Darmowe mają być, mogą być na zasadzie jak world of tanks, że golda można kupić ale nie trzeba.
W Heroes & Generals ostatnio grałem, gra fatalnie zoptymalizowana, a graficznie jak BF2, totalna porażka, mapy wydają się być te same, nie ma tam różnorodności. Gra nastawiona na prawdziwą kasę, bez prawdziwej kasy na pierwszą, najgorszą broń trzeba zbierać przez wiele, wiele godzin, a na pierwszą bazookę ponad 2 razy dłużej niż na wspomnianą śmieciową broń, min jest kilka, ale żeby je odblokować to też trzeba grać długo, wszystko na hajs zrobili w tej grze i za jedyne 7 euro masz sporo golda, że możesz sobie odblokować od razu wszystko jak masz wystarczająco dużo golda, wszystkie klasy, broni, jakieś boosty do postaci, a bez golda to musisz męczarnię przejść by odblokować np. snajpera. W samej grze z tego co gracze mi pisali istnieje tylko jedna snajperka, do tego droga i trzeba klasę recona odblokować, a tego nie da się zrobić w jeden dzień nawet jak gra się 20 godzin bez minuty przerwy.
Kupiłem więc celownik jakiś biedny dla startowej broni, wybrałem opcję "CHCĘ UŻYWAĆ" i co? i w grze nie było zmiany celownika, miałem stary celownik, nie wiem czy to jakiś bug się wkręcił, czy ten celownik tylko zmienia numerki w parametrach broni i tyle, nawet restartowałem grę i to samo, a w ekwipunku ustawione, że używam go. Do tego w grze nie istnieje żadna luneta, którą można zamontować na broń. Wywaliłem tę żałosną grę beztalenciowych twórców nastawionych na kasę i nie potrafiących nawet gry zaprogramować dobrze, gry którą jako beta wydali już z rok temu.
Grałem jeszcze w Blacklight Retribution, modowanie broni spoko ale map mało i mapy mniejsze od tych z CSa chyba więc wywaliłem grę. W Ghost Recon Online też grałem, modyfikowanie broni super ale gra znudziła mnie po dniu grania.
Czy znacie inne gry?
nikt nic nie zna?