Witam szukam osoby ktora zna sie na developingu aplikacji na Androida mianowicie chodzi mi o zoptymalizowanie gry Jetpack Joyride (uparlem sie) usunalem z pakietu instalacyjnego wszystkie dzwieki i gra przyspieszyla jednak do dobrej optymalizacji jeszcze jej brakuje. Usunalem z gry wszystkie pliki "background" ale gra sie wysypuje (metoda prob i bledow). W pakiecie instalacyjnym jest duzo duzo plikow takich jak "sparkles" "smoke" etc etc wiec mysle ze mozna by bylo je jakos zoptymalizowac ale jakis plik konfiguracyjny blokuje uruchomienie apki bo wedlug pliku CFG ten plik ma byc a go nie ma i sie sypie. Chodzi mi o to aby zoptymazlizowac ta gre , zmniejszyc jakos tekstur itp aby chodzila troszke plynniej :)
Dzieki za pomoc z gory :)
Niieee na tym fonie to nic juz nie da :) Huawie ideos u8500. Mam wgrany rom froyo i wykrecony proc na 692 mhz. Dodatkowo uzywam chainfire3D aby zoptymalizowac grafike i nadal brakuje (juz niewiele) do perfekcji :)
Usuwajac plik "run shadow.tex" powinienem usuwac tez plik "run shadow.xml" ? Zmieni to cos? :)
"sparkles" "smoke" ...
Textury czastek czyli obiektow masowo uzywajacych przezroczystosci i w niektorych przypadkach dosc mocno cpu do sortowania czastek wzgledem odleglosci od "oberwatora". Usuwanie background i innych textur nie poprawi wydajnosci tylko spowoduje problemy.
ale jakis plik konfiguracyjny blokuje uruchomienie apki bo wedlug pliku CFG ten plik ma byc a go nie ma i sie sypie.
Wklej zawartosc cfg. Mozliwe ze konfig tworzony jest w innej lokalizacji niz w folderze gry, np. jakims tymczasowym globalnym fodlerze androida.
W xml najczesciech przechowuje sie rozne ustawienia, to w nich pogrzeb, np. jesli bedzie dostep do xml czastek(particli), to zmniejsz ich ilosc o polowe, wylacz sortowanie(bez tego czasteczki moga dziwnie wygladac).
\\Edit
Usuwajac plik "run shadow.tex" powinienem usuwac tez plik "run shadow.xml" ? Zmieni to cos? :)
Po nazwie wnioskuje ze ten plik to lightmapa czyli statyczne swiatlo wypalone w innym programie. Usuniecie tego pliku napewno wywali blad aplikacji. Mozesz wkleic zawartosc xml`ki.
Zacznijmy od tego, czy licencja, na jakiej używasz tej aplikacji, dozwala modyfikacje. Przypuszczam, że nie...