Przeciwieństwo serious sama i painkillera to...
... rzucanie słownikiem ortograficznym w przeciwników.
edit: No, lepiej :-) A skoro DEHR, to i w pierwszego Deusa warto zagrać.
Metro: last light -
spoiler start
poprawne zakończenie wymaga nie zabijania ludzi i niektórych mutantów ( do pewnego momentu)
spoiler stop
.
Żeby nie rzucać Deusem to postaram się dodać coś od siebie - Mirror's Edge. Łażenie z bronią nie jest tam zbyt opłacalne.
Wszystkie Hitmany. Każdą misje można wykonać bez użycia gnata (strzykawki, skakanka, upozorowanie wypadku itp.). Zakładając że Hitman jest strzelanką.
Dishonored :P Tam można zostawić wszystkich przy życiu :P
Chociaż nazywanie tego strzelanką, to jakby lekkie nieporozumienie :) Chociaż pewnie trafią się tacy, co próbują to przejść "na rympał" :)
9 a co tam się robi skrada i strzela
czyli jest skradanko strzelanka
deb.. zaj..
Postal 2 wiem wiem jedna z najbardziej brutalnych gier ale można ukończyć grę bez zabijania nawet pod koniec gry przy podsumowaniu dostaniesz komentarz od twórców:).
bez zabijania nie bez strzelania
bo call of duty też można przejść bez strzelania można nożem wszystkich
pewnie nawet nie 1 Chińczyk to zrobił
Może seria SWAT? Jesteś antyterrorystą, więc celem jest obezwładnianie i bezpieczeństwo cywilów, a nie zabijanie. Polecam, bardzo mądre produkcje.
@up
Pomyślmy logicznie... Strzelanina w której się nie zabija - nie ma takiej! To tak jakby grać w CS'a i nie zabijać. Dlatego raczej mowa o grach FPP (ew. TPP), bo w FPS trzeba zabijać, czyli Mirror's Edge nadaje się idealnie.
Ależ jak najbardziej znajdą się strzelaniny, w których się nie zabija.
Tutaj przykład: https://www.gry-online.pl/gry/nppl-championship-paintball-2009/z6cc#ps3
Nikt chyba nie powie, że to nie strzelanina... a mimo wszystko w całej grze nie da się nikogo zabić. I myślę, że gry tego typu to właśnie przeciwieństwo Serious Sama, Painkillera.
Zapewne Fifa
W Crysis 3 można większość przeciwników olać i przejść na niewidzialności do celu...