Mam pytanie, czy da się strzelać z wydechu motorem z silnikiem dwusuwowym?
ehh, wiedziałem, w każdym wątku musi być przynajmniej jeden durny i bezsensowny post.
Tak, musisz wsiadzic ziemniaka.
lans na stoku
Trudno powiedziec jesli chodzi o 2suw i motor, chyba jest jak w kazdym innym czyli musi sie spalic nadmiar mieszanki paliwowej w wydechu co powoduje jak to nazywasz wystrzał, do tego musi byc odpowiednia temperatura wydechu aby doszło do zapłonu. Czyli generalnie trzeba zwiekszyc mieszanke (nie wiem jak) aby nie cala sie spalała, ale to nie jest zbyt zdrowe dla silnika na dłuzsza mete, pozatym w przypadku (podejrzewam ze chodzi Ci o skuter) ciezko bedzie osiagnac taką temperature wydechu aby do tego doszło.
nie skuter, ale cross, po dłższej ejździe początek wydechu zmienia kolor, i można przypalić szluga XD
To nie dość że ryczysz sasiadom pod oknami tym crossem, teraz masz zamiar jeszcze postrzelać z wydechu? Nic dziwnego, że cię kochają...
Musisz mieć magnetyzery, wtedy paliwo sie tak namagnesuje, że będziesz mógł strzelać.
Czemu głupi? Ziemniak jest bardzo skuteczny przy strzelaniu z rury - słyszałem ze na wiosce to główna metoda przy tjuningu.
Spróbuj jadąc wyłączyć zapłon na chwilę i ponownie go włączyć :)
Chociaż jak miałem dawno temu Aprilie RS 125 to wystarczyło żebym ją przeciągnął porządnie na biegu, odpuścił gaz i samo kilka razy lekko strzeliło z wydechu.
Nie lepiej już sama końcówkę tłumika po przedziurawić aby mieć odgłos jak z Harley'a ? :D
Po doczytaniu na wikipedi i przegladnieciu schematów, skłaniam sie do tezy iz jest to nie mozliwe ze wzgledu na budowe silnika (przynajmniej nie w takim wydaniu o jakim zapewne myslałes, jak w wrc czy cos, w mniejszym, duzo mniejszym byc moze... :) ) Praca cylindra steruje pozbywaniem sie spalin, co jednoczesnie eliminuje dopalanie mieszanki w wydechu, zreszta z 2 cylindrów ilosc niespalonej mieszanki była by zbyt mała aby sie zapalic w wydechu i spowodowac wystrzał.
Gallain < ale bez spełnienia pewnych warunków, tych strzałow nie bedzie.
zreszta z 2 cylindrów ilosc niespalonej mieszanki była by zbyt mała aby sie zapalic w wydechu i spowodowac wystrzał.
Moje dwucylindrowe Virago 1100ccm strzelało z wydechów aż miło, więc od ilości garów nie jest to zależne. Poza tym podczas strzału mieszanka nie zapala się w wydechu, tylko w cylindrze, a z wydechu jest wyrzucana jej niedopalona ilość i strzał następuje przy rozprężaniu się na wylocie rury.
Dzisiaj pogoda dopisała, to i poćwiczyłem strzelanie.
Najlepsza metoda jest taka,
jadę na pełnym gazie, puszczam gaz, naciskam przycisk odłączający zapłon, i trzymająć go, daje znów gaz na full, wali aż miło.
Można też samym puszczeniem gazu, ale wychodzą tylko cichutkie pierdy.
[2][3]
wasze posty mnie zabijają :D hahah :D
nie wiem czy można 2 suwem, ja mam crossa 125ccm w 4 suwie i jak dam do oporu i puszcze to fajnie strzela ( nawet widać jak wychodzi taki języczek z ognia ) :D
ogółem fajna sprawa, ale nie polecam się tak bawić, bo jak kiedyś dostanie się do rury więcej paliwa to będziesz miał taki wystrzał że ci rure rozdupi albo ciebie wraz z motorem :P więc nie baw się w takie głupie sztuczki.