Witam jestem posiadaczem zasilacza Straight Power 10-CM 600W i mam kilka pytań.
Na lini 12v3 może on tylko podać 20 A i na lini 12v4 kolejne 20 A.
Jeśli więc kupie amd vega 56 który potrzebuje więcej koło 27A to czy musze jedną wiązke podłaczyć z jednej lini a drugą z drugiej ? Czy jedna linia da rade (czy w środku sa podzielone na 2 linie czy tylko jedna z 2 wyjściami ? )
Zastanawiam się też nad rtx 2060 z zegarem 1830 mhz lecz ona ma tylko 1 wyjście 8 pin na zasilanie czy mój zasilacz dałby rade ją zasilić (tylko z jednej lini ) ?
Mój sprzęt to ryzen 1600 16 gb ram i 3 dyski plus jedna z 2 kart powyżej (przed zakupem ) które zamierzam podkrecać .
Więc pytanie ogólne na koniec czy potrzebuje zasilacza z 1 mocną linia 12v cz ten co mam da rade ?
Ps przy wyliczeniach ile A potrzebuje (karta graficzna )brałem ten kalkulator psu [link] .
Z tego co wiem zasilacz nadaje się idealnie. Też stosowalem w mocnej karcie dwie linie. Różnica w zasadzie jest tylko w bezpieczeństwie
Przypomnialem sobie troche temat i jednak moze byc problem. Tym bardziej ze ta vega ma tdp 200w a faktycznie wezmie ze 300. Czyli linia jej powinna byc ze 25A.
Do rtx 2060 starczy w sam raz. Do mocniejszej 1070ti używałem jakis czas 600W lini 18A/15A i szło