Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Steam - problem z odebraniem GIFTa

03.10.2013 12:52
Floville
👎
1
Floville
44
Pretorianin

Steam - problem z odebraniem GIFTa

Zakupiłem klucz do gry black ops 2 dlc apocalypse. Grę zainstalowałem i pograłem sobie chwilę, następnego dnia zaś, gra została mi przez STEAM cofnięta. Sprzedawca odpisał wszystkim, którzy zakupili grę, że wystąpiły jakieś problemy i zwrócił nam pieniądze.

Kupiłem więc tę samą grę od innego gościa w formie gifta i teraz jak chcę odebrać GIFT, to Steam mi odpisuje:
"Nie można dodać prezentu do twojej biblioteki gier. Ten prezent mógł zostać odebrany wcześniej. Spróbuj ponownie później."

Zaraz mnie krew zaleje.

03.10.2013 12:59
nagytow
2
odpowiedz
nagytow
146
Firestarter

Dostales zuzytego gifta.
Swoja droga uwazaj z tymi cofnietymi giftami, mozesz miec bardzo przykre konsekwencje. Polecam przeczytanie tego watku: https://www.gry-online.pl/forum/far-cry-3-z-strefakluczy-pl-i-blokada-konta-steam-dlaczego/z2c20490
Podaj nicki sprzedawcow z Allegro, niech inni skorzystaja na twoim ostrzezeniu.

03.10.2013 13:14
Floville
👎
3
odpowiedz
Floville
44
Pretorianin

Fałszywy klucz zakupiłem od użytkownika allegro "cdkey24na7".
Konto na facebooku: facebook.com/cdkey24na7

To, że klucz został cofnięty, to już nic nie zrobię. Teraz mam problem z odebraniem kolejnego gifta, tej samej gry.

03.10.2013 13:24
nagytow
4
odpowiedz
nagytow
146
Firestarter

Tu tylko ten drugi sprzedawca moze pomoc.

03.10.2013 15:19
Floville
5
odpowiedz
Floville
44
Pretorianin

Dobra, problem rozwiązany. Dla wszystkich, którzy napotkają na podobny problem, przedstawiam instrukcje które mogą pomóc. Będę to robił na przykładzie Black ops 2.
1. Uruchamiamy Steam.
2. Wchodzimy do biblioteki gier.
3. Klikamy prawym przyciskiem na black ops 2 > "Wyświetl dostępne DLC".
4. Jeżeli zakupiony produkt widnieje na liście, to patrz następny krok.
5. Klikamy ponownie prawym przyciskiem na black ops 2 > właściwości > pliki lokalne > sprawdź spójność plików gry...
6. Po udanej weryfikacji uruchamiamy grę.

Forum: Steam - problem z odebraniem GIFTa