Siema. Mam takie pytanie; czy można bez problemu zainstalować nowy system od Valve na komputerze który posiada Windowsa Vistę nie tracąc przy tym żadnych plików ani samego systemu? Jeżeli tak, to jak taka instalacja będzie mniej więcej wyglądała i ile może mi zająć? Aha i jeżeli ktoś już to zainstalował ten Steam OS to fajnie by było jakby się podzielił ze mną swoją opinią na temat tego systemu. Z góry dzięki ;)
Na chwilę obecną, nie. Podczas instalacji SOSa, wszystko inne wylata z dysku. Tak było podczas "premiery", kilka dni temu. Z tego co wiem, nic się nie zmieniło.
PS. Możliwe, że zadziała instalacja na wirtualnej maszynie ale tematu nie zgłębiałem.
SteamOS = Debian + Steam
Zainstaluj sobie Ubuntu obok Windows, doinstaluj Steam w wersji na linuksa i będziesz miał to samo co SteamOS. Tfu. Będziesz miał DUŻO lepiej, bo dostaniesz tez od razu w pełni funkcjonalny desktop.
A wiesz może jak wygląda porównanie wydajności w grach pomiędzy vista 32 bity a takim linuksem? Pewnie nie kombinował bym nic z tymi systemami ale chodzi o to że vista 32 bity nie obsługuje 4GB ramu a tylko taką mam oryginalną i nie chcę zmieniać na innego Windowsa. A jak to jest z linuksem, ogarnąłby te 4GB? I czy mógłbym liczyć na trochę lepszą wydajność niż teraz przy viście?