Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: steam - kupno gier

03.08.2013 22:04
1
booxy
1
Junior

steam - kupno gier

Witam mam takie pytanie nigdy nic nie kupowałem na steamie więc jestem zielony
czy na steamie istnieje możliwośc żeby przy zakupie gry zrobić przelew bankowy ? mam konto w banku ing ( mam karte ) i mam internetowe konto bankowe w ing
czyli dodaje gre do koszyka i robie przelew
jeśli jest taka mozliwość a gra jest w euro to musze mieć coś ustawione na swoim koncie bankowym ? czy normalnie samo przeliczy walute i pobierze tyle zl jakiej wartości jest euro np 1oeuro = 40zl ?
jeśli jest taka możliwośc to jaką opcje zaznaczyć przy dodawaniu gry do koszyka ? bo są różne master car pay pal itp

03.08.2013 22:07
2
odpowiedz
zanonimizowany305250
161
Legend

Nie można płacić przelewem. Najbliżej - karta kredytowa albo szukać punktu gdzie się kupuje doładowania Paysafecard.

A złotówki na Euro przeliczają się automatycznie.

03.08.2013 22:07
Raistand
3
odpowiedz
Raistand
182
Legend

Nie można płacić przelewem.
Masz do wyboru kartę, paypal, paysafecard.
Skoro masz konto to możesz sobie wziąc do niego kartę, założyc paypal, kupić w spożywczym doładowanie PSC... Cokolwiek.

Steam sam sobie złotówki na euro zamieni.

03.08.2013 22:08
Arxel
4
odpowiedz
Arxel
233
Kostka Rubika

Odwróć kartę - jeśli posiadasz tam dwa zestawy cyfr - cztery i trzy to możesz płacić nią na Steamie (nie da się przelewem zwykłym).. Myślę, że powinieneś posiadać taką kartę.
Prawdopodobnie będziesz musiał w ustawieniach konta banku zmienić limit płatności internetowych (domyślnie kiedyś ustawiony był na zero)..
Podczas zakupu przez Steama podajesz typ karty MasterCard i wklepujesz wszystkie potrzebne dane (kod CVV to są właśnie te trzy cyfry z tyłu karty) i bezproblemowo pobiera Ci z niej środki.

Forum: steam - kupno gier