Witam ulepszyłem mój windows do 8.1 i pojawił się problem ze steamem :O Gry pokroju FTL tną mi się na komputerze,gdzie poprzednio śmigało jak miło ,a gry pokroju diablo 3 czy Naruto Full Burst 3 chodzą bez zacinki i nie wiem o co chodzi... Ktoś miał taki problem ? Jak to naprawić ?
Pozdrawiam
[2] w jaki sposób z Windows 8 po aktualizacji na Windows 8.1 miał by się system zmienić z 32 bitów na 64 bity i co to w ogóle ma do wydajności? :D
Nie,nie od jakiegoś czasu cały czas korzystam z 64 bit systemu... i dalej nie mogę znaleźć rozwiązania problemu
Wszystkie sterowniki i aktualizacje poinstalowałeś?
Poszukaj czy program jakiegoś jednak nie opuścił. Sprawdź czy masz zainstalowaną Javę i inne tego typu pierdoły.
Obstawiam, że masz kartę graficzną do której nie ma oficjalnie sterowników do Windy 8.1
Mhmh to muszę sprawdzić tą teorię.... A java ma wpływ na steama ? O_o
Myślę, że musisz na razie wstrzymać się z graniem w FTL :( Nie wszystkie gry są do końca obsługiwane przez launcher na 8.1 :D
Windows 8.1 jest jeszcze świeży, nie wszystkie skrypty w niektórych programach działają poprawnie, co oznacza, że np. w Steam może coś nie "stykać". Podobna sytuacja może zdarzyć się w przypadku każdego programu pisanego pod 8.1.
Tak samo było, kiedy to Win 7 wchodził na rynek :D (tak wiem, że 8.1 to tylko update)
Oczywiście możesz spróbować rozwiązać swój problem zmieniając wartość w module "rozwiązywanie problemów ze zgodnością systemu". Tę opcję znajdziesz we właściwościach "Steam.exe" :D pod zakładką zgodność :). Kiedy już tam dojdziesz, proponuję zmienić na Windows 7, to optymalny wybór.
Nie jesteś jedynym posiadaczem tej gry, który ma ten problem. Winne są sterowniki od AMD. Tutaj lista skarg na forum Steam'a: http://steamcommunity.com/app/212680/discussions/0/864973123486076848
Rzuć okiem na ostatni post nr 32, gdzie autor daje rozwiązanie problemu lagów.
Byłbyś jeszcze tak miły i podał jaki masz sprzęt (tzn. procesor, karta graficzna, ilość RAMu)?
Witam mam ten sam problem co Żbikos ale ale u mnie jest tak ze chce sie zalogować i pojawia mi się ze steam nie morze się połączyć z serwerami steam a odinstalowałem go i zainstalowałem i nic to nie dało plis pomuszcie