Hej, chce kupić laptopa/zestaw pc do 1400zł.Wystarczajacy by na dobrych fpsach ruszyły takie gry jak skyrim i fable 3.
I fajnie by było by w kwocie zmiescić też system operacyjny.
Z góry dzieki :)
Bez monitora i oprogramowania to ja podziękuje :p
Czekam na wiecej propozycji
Głupie takie gadanie zaraz podam linka do laptopa którego mam na oku
no wiesz ja mam PCta z czasów epoki lodowcowej a skyrima odpalam prawie na full. tak jak napisał EzioAuditore, poszukaj zestawu w tej cenie albo kup używkę. osobiście uważam że w tej cenie to tylko konsola.
h ttp://alleg ro.pl/la ptop-lenovo-b575-e2-2000m-4gb-500gb-hd7340-win7-i3972856608.html
Co o nim myślicie?
Jakbyś dobrze wybrał używane części to byś mógł złożyć sprzęt na którym większość gier by ci poszła, ale cudów się nie spodziewaj. Zakładam, że masz takie rzeczy jak: mysz, klawiatura, dysk, monitor, system? Bo jak nie to nic nie kupisz w tej cenie. A o laptopie do grania za tą kasę zapomnij.
Mam tylko mysz z tych rzeczy
Ten laptop nie nadaje się do grania, mój stary PC który już dawno powinien być wymieniony na coś nowszego ma wydajność w grach kilkukrotnie większą.
Intel Celeron G1620 160zl
Radeon 6670 1GB GDDR5 250zl
MSI B75A-E33 180zl
GoodRAM 4GB 150zl
Seagate Barracuda 500GB 180zl
Aerocool 450w 120zl
SilentiumPC pure black 410 120zl
windows 8-7 300zl
RAZEM OK 1450 TANIEJ SIE NIE DA
Konsoli nie kupie bo moim zdaniem to idiotyzm, nie chce grac w bfa 4 ani w gta 5. Da rade ten laptop na gry wydane w 2013 i nizej?. Przez 5 lat mecze sie z laptopem który ma 1 gb ram i 1.6ghz i naprawde chciałbym sobie pograć :D
To lepiej zbieraj dalej jak chcesz naprawdę pograć, skoro wytrzymałś tyle bez grania to jescze troche nie sprawi ci chyba problemu.
Nie no człowieku, za 1400zł to pełnego zestawu nie kupisz. Same podzespoły to jeszcze coś sensownego byś kupił. Kup Xboxa 360 albo Playstation 3 i monitor.
Poprostu napiszcie mi czy na laptopie którego podałem pójdą te 2 gry. Nie ma mowy o dodatkowej kasie :(
Ewentualnie poluj na allegro na jakiegoś używanego laptopa jak ci tak zależy, tylko nie kupuj tego co podałeś.
Naprawde..., to dam rade pograć na tym z linku w fable 3 i szkajrima?
...
Nie da rady. Za słaby procesor. Gry z otwartym światem wymagają dobrego procesora bo muszą wykonywać więcej procesów :) Ale stary za 600 zł masz xboxa 360, wystarczy jeszcze na dobry monitor i pare gier. I naprawdę komfortowo sobie pograsz
Azurek -- Temat uznaje za zamkniety, wole o tym pogadać z kimś kto się na tym zna.
Mam nadzieje, że nie pójdziesz do tych specjalistów z MediaMarktu
Nie chce konsoli a tym bardziej xboxa, na xboxie nie pogram w lola ani nie posiedze na necie. Pozatym rpg na padzie są beznadziejne
[29] A niech idzie, prawdopodobnie go znów zobaczymy jak będzie się pytał dlaczego na jego nowym dobrym laptopie gry nie chcą chodzić.
Czyli nie mam szans nic za to kupić tak?
Azurek-> Nie wiem po czym wnioskujesz, że tutaj Ci źle ludzi doradzają i kto się zna lepiej.
Temat uznaje za zamkniety, wole o tym pogadać z kimś kto się na tym zna.
Nawet jeśli ktoś posiada większą wiedzę niż wszyscy w tym wątku to prawda jest jedna: przy Twoim budżecie i z Twoimi wymaganiami oczekujesz czegoś nie możliwego.
Rada może być jedna: dozbieraj kasę.
Wymagania skyrima to 2.6 ghz i 2 gb ramu. To powinien pójść na tym lapku
Nie ma szans na większy budżet.
A gdzie ty tam kolego widzisz 2.6ghz?
Bo ja tam widzę w tym laptopie prockek 1.75, czyli nie zadziała ci na tym sprzęcie.
Do tego najważniejszym komponentem komputera jeśli chodzi o gry jest karta graficzna, ta która jest w tym laptopie nadaje się tylko do pracy biurowej, gier na tym nie odpalisz.
Azurek-> nawet jeśli coś odpalisz na lapku w tym przedziale cenowym to go usmażysz, zajedziesz od ciągłego grania.
No chyba, że będziesz robił regularny przegląd systemu chłodzenia i zainwestujesz w dobrą podkładkę chłodzącą.
Dla przykładu: Podany przez Ciebie Lenovo w poście [8] to totalna budżetuwa. I dostęp do układu chłodzenia jest bardzo utrudniony - co automatycznie utrudnia konserwacje.
Azurek- teraz to rozpaczliwie starasz się nas przekonać że ten laptop będzie się nadawał do grania.
Albo musisz uzbierać więcej niż te śmieszne 1400zł na cały zestaw, albo kupić konsolę i tyle, więcej nie zrobisz nic nada.
Tak ciężko to zrozumieć?
No ale czemu się upierasz, że nie chcesz konsoli ? W twoim przypadku to jedyny, JEDYNY dobry wybór. A sterowanie powiedziałbym, że jest nawet wygodniejsze. Wszystko pod ręką, intuicyjne.
Aha no i pozostaje jeszcze kwestia zużycia laptopa tak jak już koledzy wcześniej pisali. Ogólnie takie budżetowe lapki NIE SĄ STWORZONE do grania. Po roku będzie Ci się przegrzewał co drastycznie zmniejszy wydajność.
Jeżeli upierasz się przy PC to myślę że najlepszym rozwiązaniem będzie jak dozbierasz jakieś 400-500 zł na monitor i klawiaturę i wtedy będziesz miał całkiem sensowny zestaw. Wtedy na pewno odpalisz Skyrima itd choć nie oczekuj max detali i 60 fps :) Aha i nie oszczędzaj też na monitorze- mam tu na myśli głównie rozmiar - co najmniej 22" po prostu żeby się nie męczyć i komfortowo sobie pograć.
A nie można by tego kompa podłączyć do telewizora?
Ja tak mam, tyle, że mam trochę mocniejszy komputer.
Kup zestaw z allegro "na komunię", tam wszystko idzie w FullHD i min. w 60 klatkach, wyrobisz się w cenie.
Za tyle kasy to kupisz same pudło na nic więcej kolego nie licz, jak kupisz samego kompa to może potem jakoś sobie uzbierasz na ten monitor i resztę:-) ale o całym zestawie to nawet nie masz co rozmyślać z taką ilością pieniędzy:-)
Dobra, uznajmy że przekonałem sie do konsoli. Gdzie znajde xboxa 360 za 600 zł? lulz
W sumie to monitor mam w piwnicy :D. A klawiature kupie jakas używana. Może mi ktoś złozyć kompa na tech landzie?
Albo w sumie kupie używanego ;) w najbliszym czasie założe temat z linkiem i zapytaniem czy jest dobry. Sory za zamieszanie.