No więc mam paręnaście gier na PC, które się kurzą nieużywane i chcę powystawiać to na allegro. Nie jestem za bardzo w temacie od dłuższego czasu, więc nie chcę wsadzić kupującego na minę w przypadku niektórych gier- mam np. Shoguna 2 Zmierzch Samurajów, na pudełku jest napisane, że gra wymaga aktywacji. Raz ją instalowałem i chwilę grałem, więc zapewne ją aktywowałem. Wisi mi też (niepodświetlona, niezainstalowana) na moim koncie steam. Taki Battlefield 3 też aktywowałem, choć na steamie jej nie mam, ani chyba nigdzie indziej (generalnie mam kompa po porządkach praktycznie bez gier). I teraz pytanie zasadnicze: czy osoba, która kupi te gry, zagra w nie bez problemu?
Jeśli grę aktywowałeś na swoim steamie to dupa
Zgadza się - nie możesz odsprzedać pojedynczej gry ze swojego konta steam/innego systemu zarządzania tytuałmi.
Zresztą z tego właśnie powodu nie należy kupować gier w pełnej cenie. Nie warto.
Witaj we współczesnym świecie gier PC. Pewnym rozwiązaniem może być zakładanie nowego konta do każdej gry i oddawanie go razem z pudełkiem.