Reszta tutaj.
http://allegro.pl/komputer-pc-gtx-570-i5-2500k-gwarancja-do-gier-i2793379765.html
Sam sobie odpowiedziałeś, kupiłeś go rok temu niecałe 300zł drożej, obecnie nie jest tyle warty.
1300zł drożej. Prosta matematyka - to raz. A dwa, że już mam 2 obserwujących, więc poczekam cierpliwie do końca aukcji. Jak nie pójdzie, to zejdę z ceną.
dodam do obserwowanych, zebys nie zszedl z ceny
Zejść nie zejdę. Najwyżej mogę dorzucić kilkadziesiąt gier, które mi zostały i ich nie potrzebuję.
2683zł - cena takiego samego komputera złożonego z nowych części (procesor, ram, HDD, obudowa, cooler na proca) i używanych (płyta, karta, dvd, zasilacz).
Tak więc zejdź do 2500zł to można by się zastanawiać.
To w takim razie powodzenia w sprzedaży używanego komputera w cenie nowego :)
Miałem już 2 telefony i kilka pytań na maila, więc jakieś zainteresowanie jest. Jak się nie sprzeda (aukcja była wystawiona na 7 dni), to wtedy pomyślę co dalej. Dzięki za porady.
Instalowany był w sklepie, więc raczej oryginalny. Ale jak coś, to zawsze mogę zainstalować 98.
Nie ma nalepki = system nie jest legalny
Nie znam się na tych nalepkach, systemach i ich oryginalności. System został postawiony w tym samym sklepie, w którym został zakupiony.
najlepiej powiedzieć "nie znam się" jak się sprzedaje coś co nie jest legalne :D
nie, nie czepiam się Twojej osoby, tak po prostu dyskutuję, cena średnio zachęcająca i Windows jakiego każdy może mieć z internetu, ale obyś znalazł kupca
Tak, obyś znalazł kupca i przy okazji nie znalazł się przed sądem, oskarżony o piractwo komputerowe. Nieznajomość prawa nie zwalnia z jego przestrzegania.
Nie mam zielonego pojęcia o systemach. Aukcję mogę zmienić w każdej chwili, więc jak coś, to zawsze mogę opis zmienić. Na razie muszę się sam z tym zapoznać, bo pierwszy raz słyszę o czymś takim. Pamiętam, że było coś takiego jak trial W7 na chyba 30 dni. Takie coś da się zrobić legalnie?
Głowy nie daję, ale chyba jak się zainstaluje Windowsa 7 i nic się z nim nie zrobi, to jest właśnie wersja trial.
Zapewne tak, ale zaznacz na aukcji, że to wersja trial.
Zadbaj też o to, by rzeczywiście tak było (żeby nie było tak, że jest to wersja "odblokowana", czy tam w jaki sposób piraci się Windowsa).
Jutro pójdę osobiście do znajomego, który pracuje w komputroniku i sam się zapytam jak to z tym jest. Pierwsze słyszę, żeby system instalowany przez sklep był nieoryginalny. Zawsze myślałem, że to zależy od nich - jeśli używają oryginalnej płyty i klucza, to jest wszystko ok.
[33] - Postaram się.
Taka mała rada, jak już sprzedasz to dokładnie wyczyść dysk, co by nikt nie odzyskał jakichś ważnych dokumentów.
Sprawdź pudełka które dostałeś razem z komputerem... bardzo prawdopodobne jest to, że naklejkę masz gdzieś razem z instrukcjami (sporo sklepów tak robi).
trochę drogą, troszkę dołożyć i pewnie się taki sam ale nowy złoży, ale życzę powodzenia ;)
Nie. Windows nie był kupowany z tym komputerem.
wiec kurna jak niby mialby zostac zainstalowany oryginalny? Za darmo dorzucili cos warte ok.380 zeta?
Ok. Aukcję edytowałem - napisałem, że zainstalowany Windows, to 30-dniowa wersja testowa.
Ok. Aukcję edytowałem - napisałem, że zainstalowany Windows, to 30-dniowa wersja testowa
Jak chcesz by było legalnie to ściągnij to: http://technet.microsoft.com/en-us/evalcenter/cc442495.aspx
napisz, że Win 7 to wersja Trialowa na 90 dni i tyle, choć z drugiej strony nie wiem czy sprzedawanie kompa z Trialem jest w świetle prawa ok czy nie hmmm...
a tak wogóle to czemu sprzedajesz? coś z nim nie tak?
ja za niedługo planuje sprzedać swój z sygnatury pewnie za niewiele wiecej niż Ty swój
a tak wogóle to czemu sprzedajesz? coś z nim nie tak?
Nie mam tyle czasu co kiedyś. W dodatku przerzucam się na laptopa + tablet.
Nowy link, nowa cena.
http://allegro.pl/komputer-pc-gtx-570-i5-2500k-gwarancja-do-gier-i2807999969.html
Nowa cena? Przecież w poprzedniej aukcji miałeś dwóch obserwujących. Jak to możliwe, że nikt nie kupił?
Obserwujących było 4, ale zakończyłem aukcję przed czasem, bo miałem ofertę zamiany na dobry tablet z mojego miasta, ale koleś chciał zrobić mnie w bambuko, więc aukcja postawiona od nowa.
Dziękuje za Twą, jakże to interesująca opinie na temat ceny sprzedawanego przeze mnie przedmiotu.
No myślę, że dla ciebie, jako sprzedawcy powinna być to dość cenna uwaga- z poprzednich postów jasno można wywnioskować, że nie wiesz ile sprzęt który sprzedajesz, może być jest warty.
Niestety, ale cena używanego sprzętu nie jest uzależniona od tego, ile kosztował jak był nowy, ale od tego, za ile w chwili sprzedaży można dostać nowy, o jak najbardziej zbliżonych parametrach.
Jakby był oryginalny Windows 7 to może by się ktoś skusił, ale tak to dupa :) Zmniejsz cenę o 500zł to powinieneś mieć chętnych!
PrzemoDZ - Aż tak mi się nie śpieszy ze sprzedażą. Już nie raz sprzedawałem rzeczy o wiele drożej, niż inny je oceniali (przeważnie konsole), więc dzięki, ale ja sobie cierpliwie poczekam.
Ale po ch** kombinować z tym systemem! Strzel pełnego formata na wszystkich partycjach, potem je usuń i sprzedawaj bez żadnego systemu. Żadnego przypału (bynajmniej.....). Pomijając rzecz jasna czy sprzedasz tego kompa za tą cenę...
Jak ktoś nie będzie miał systemu, to chyba lepiej jest mieć 30 dni niż w ogóle? Chociaż ciekawy punkt widzenia. Możliwe, że tak zrobię.