Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Spory Problem z Instalacją Systemu Windows 7.

01.03.2014 10:47
😒
1
karvimaga
165
Generał

Spory Problem z Instalacją Systemu Windows 7.

Witam mam Laptop Lenovo G550. Chce przeinstalować system i w momencie wyboru partycji mam dysk 0- nieprzydzielone miejscie, i tutaj zaczyna się problem. Nie moge go sformatować ani podzielić na inne partycje. na dole widnieje informacja --> "Nie można zainstalować systemu Windows na tym dysku.Sprzęt komputera może nie obsługiwać rozruchu tego dysku.Upewnij się że kontroler dysku jest włączony w menu systemu BIOS komputera"
a gdy klikne "Dalej" wyskakuje " Instalator nie mógł utworzyć nowej partycji systemowej ani zlokalizować istniejącej partycji systemowej. Aby uzuskać więcej informacji,zobacz plik dziennika instalatora systemu windows"
Czy ktoś może mi pomóc?

01.03.2014 10:55
siwy346
2
odpowiedz
siwy346
106
addicted to music

A czemu nie robisz tego przez wbudowane Recovery?
Bawiłeś się przełącznikiem AHCI->IDE w biose?

Laptopy mają swój specyficzny układ partycji, właśnie ze względu na posiadanie partycji Recovery i każda zabawa z partycjami kończy się tym, że te recovery pójdzie się walić(a w Lenovo to na pewno).

Oczywiście możesz sobie zainstalować Windowsa z płyty, ale aby było legalnie musisz używać klucza spod spodu nalepki.

Nie wiemy co tam zrobiłeś z tym, ale jeśli nie zależy Ci na recovery i plikach to weź jakiegoś linuksa spod Live CD (np Gparted) i sformatuj cały dysk na czysto.

01.03.2014 10:58
3
odpowiedz
karvimaga
165
Generał

najgorsze jest że przycisk recovery działa, ale wyskakuje czarne tło i błąd, tak jakby tego programu nie było na komputerze. Mam windowsa 7 i klucz więc z tym nie ma problemu. Da się go jakoś inaczej sformatować? Kurde męcze się 7 godzine :/

01.03.2014 11:02
4
odpowiedz
Pyroman
39
Pretorianin

Jeśli nic nie pomoże idz do sklepu z komputerami i poproś tam kogoś aby Ci to zrobił. Jak dasz 30 zł to masz gwarancję że będzie cacy :3

Forum: Spory Problem z Instalacją Systemu Windows 7.