Niestety mój Wave II po piątkowej imprezie ma połamaną szybkę, której nie opłaca mi się wymieniać.
Szukam więc telefonu do 1.400 zł na androidzie. Chciałbym zamknąć się w kwocie 1.000-1.100 zł, a to 1.400 to maks jaki mogę wydać, ale wyłącznie na coś ekstra. Od telefonu wymagam obsługi kart pamięci, aparatu 5-8mpix, gps, dobrego wyświetlacza, który nie musi być bardzo duży.
Myślałem nad:
Samsung Galaxy SIII Mini
Samsung Galaxy SII
Samsung Galaxy ACE II
HTC Desire X
HTC One S
Który z nich będzie najlepszym wyborem? A może coś pominąłem?
z GoorkI dzięki za pomoc.
Samsung Galaxy SIII Mini - ja polecam ten model :) Może dla kobiet :D, ale wygodny i bardzo dobrze leży w ręku.
Bierz pod uwage rozmiary
Galaxy SII - oprócz naprawdę dobrej specyfikacji jest to według mnie najlepiej wyglądający telefon z Androidem - w przeciwieństwie do wyglądających jak tandetne zabawki SIII i SIII Mini.
Podbiję... może Legrooch tutaj wpadnie i powie, że mam brać HTC i dograć do niego 1.000 fanowskich poprawek ;)
Niestety na razie żadna wypowiedź mi nie pomogła. Napisanie, że ten a nie inny model naprawdę nie pomaga, gdyż nie wiem dlaczego jest on lepszy. Zwłaszcza, że chodzi tu o model za który musiałbym zapłacić więcej niż chcę i musiałby mnie skusić czymś naprawdę ekstra bym go kupił.
Naprawdę nie ma na tym forum żadnych marketingowców HTC lub Sony by mnie przekonać do ich produktów? ;)
Galaxy SII, jeden z bardziej wspieranych telefonów przez developerów, także gdy Samsung go opuści, przez długi czas będzie ukazywać się spora ilość custom romów.
Dodatkowo bardzo ładny wygląd w porównaniu do S3
Marketingowcem nie jestem, ale wybrałbym SGS2.
Patrząc na wybrane telefony Samsunga, to S3 Mini jest jakimś pociotkiem prawdziego SGS3, a Ace to inna półka cenowa i sprzętowa.
S2 była topowym modelem Samsunga, ma lepszy technicznie ekran (choć o niższej rozdzielczości) niż SGS3.
Samsung ma o wiele większą popularność i jednocześnie wsparcie ze strony androidowego środowiska, co daje więcje potencjalnych custom romów, większe wsparcie w przypadku problemów itd, itp.
I na koniec, to designersko jest najładniejszym telefonem ze wszystkich wymienionych.
zastanawiam się czy nie szarpnąć się na HTC One X. Warto?
edycja: pytanie już nieaktualne. Nie ma to sensu.
za 1.400 pewnie już iphone'a 4 kupisz używanego, więc po co się męczyć z jakimiś androidami?
iphona to ja mogę mieć prawie za darmo, ale go nie chcę. Poza tym nie chcę kupować używanego telefonu.
pecet007 czytałem, że obecnie jak się chce kupić IPhone to tylko 4S i wyżej. To nie jest moje zdanie, więc nie zabić mnie tu. ^^
The LasT Child - Ja właśnie mam zamiar zakupić SGS2. Znajomy go ma, pobawiłem się trochę i fajny telefon. :) Dobrze w ręku się go trzyma, duży wyświetlacz, obudowa nie trzeszczy, aparat ładne zdjęcia robi, filmy również ładne nagrywa. Poza tym duże wsparcie od producentów, gry działają zajebiaszczo, filmy wygodnie się ogląda w HD, napisy są czytelne. Przeglądanie internetu również wygodne.
ja bym sie sklanial ku xperii t
flagowiec sony, wiec z systemem nie bedzie problemu, slot na karte ma w przeciwienstwie do innych modeli sony, wyswietlacz o wiele lepszy niz w s2, aparat rowniez, jakosc wykonania tez, a wydajnosc jest na podobnym poziomie
dla osoby ktora nie chce grzebac w systemie s2 nie jest zalecany bo dostanie on 4.1.1 i to by bylo na tyle
Galaxy Nexus.
SGS2 ładne zdjęcia, szybkość działania, szybki fix w gps, super amoled + Tyle w temacie dziękuję dobranoc.
Samsung Galaxy Nexus - sam jakiś czas temu stałem przed podobnym wyborem i wybrałem to co proponuję :)
brał bym sgs2- czasem przylaguje ale minimalnie, nie przeszkadza. Dziś ma już soft 4.1.2 i jest naprawdę dobrze.
Mam wszystkie sgs-y i 2 jest najlepiej zrobiona. 3 sprawia wrażenie kruchej. 3 jest szybsze,ekran i w ogóle, ale 2 sprawia lepsze wrażeniu i świetnie działa.
Nie zmienia to faktu, że we wszystkich udało mi się polamać ekrany ;) Na szczęście era ma ubezpieczenie.