Witam,
Poszukuję dobrych słuchawek dla gracza. Ogólnie lubię firmę Razer i zastanawiam się nad kraken Chroma 7.1. Chciałbym aby słuchawki posiadały właśnie zastosowanie 7.1 lecz najlepiej nie wirtualne jak to się ma w przypadku tych wyżej. Wszystkie słuchawki od Steelseries odpadają miałem Siberie V2 zaczęły się psuć po 3 miesiącach. Od słuchawek wymagam również aby były solidne szczególnie dobrej jakości kabel.
Mój budżet to 300zł maksymalnie 400 lecz wolałbym się zmieścić w 300.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc :)
Nie wierz w te bajki, że słuchawki mają 7.1, bo to nie prawda. To jest tylko taki chwyt marketingowy.
Co do Siberiów to pewnie trafiłeś na wadliwy model, bo ja przez 2 lata je obsługiwałem i nic się nie działo.
Polecam ci jak z Siberii to V3, a jeżeli inne to może coś z superluxów, akg lub sennheiser?
No możliwe że miałem ale się zraziłem. Co do 7.1 nie miałem więc chce sprawdzić jak działa może i to pic na wodę lecz przekonam się jak sprawdzę jakoś mnie przekonuje wersja że jest 5 głośników w każdej słuchawce jak np w Razer Tiamat
ASUS Strix 2.0
Strix 2.0 wykorzystuje przetworniki neodymowe o średnicy 60mm zapewniające mocny dźwięk o wysokiej wierności. Oprócz doskonałego dźwięku, słuchawki Strix 2.0 doskonale nadają się do słuchania muzyki. Podłącz słuchawki Strix 2.0 do swojego komputera, laptopa lub urządzenia mobilnego, aby cieszyć się doskonałym, precyzyjnym dźwiękiem i mocnym basem, niezależnie od tego co robisz. Słuchawki posiadają składany design, dzięki czemu łatwo można je spakować i zabrać ze sobą na LAN party, czy turniej. Oczepialny mikrofon również znacznie ułatwia podróżowanie i przechowywanie zestawu. Przy wadze wynoszącej zaledwie 320g, słuchawki Strix 2.0 są bardzo mobilne i wygodne podczas noszenia.
Nazwa nowej serii sprzętu dla graczy - Strix - pochodzi od greckiego i rzymskiego słowa oznaczającego sowę i ma symbolizować doskonały słuch i wzrok. Strix oznacza wyczucie otoczenia umożliwiające wykrycie każdego ruchu i natychmiastową reakcję. Strix oznacza przetrwanie na krawędzi instynktu.