Jakie znacie dobre slashery na pc? Dmc, Darksiders już za mną, dajcie coś ciekawego ;)
Severance: Blade of Darkness
Die by the Sword
Viking: Battle for Asgard.
DMC pff. Zagraj w normalne gry czyli Devil May Cry 3 Special Edition i Devil May Cry 4.
Teraz jest zamiesznie, DmC czy DMC czy Devil May Cry. Ten nowy tytul jest smieszny DMC:Devil May Cry czyli ze co, Devil May Cry:Devil may Cry? Z starszych gier moze Rune, cos w stylu Severance Blade of Darkness tylko grasz wikingiem. Enclave ale to taka troche biedna gra, ale za jakas niska cene na gog.com mozna pograc.
BloodRayne, Prince of Persia (ale niektóre części, np. Warrior Within), Onimusha 3, X-Men Origins: Volverine
hmm Prototype 1 i 2 ?
To nie jest Slasher, ale też dobra gra akcji.
Pisząc DMC miałem na myśli całą serie.
Ten co teraz wyszedł to Restart czyli, wszystko od zera. Jego się nie zalicza do starego DMC.
Polecam oczywiście DMC 3 & DMC 4. Niestety PC jest strasznie ubogi jeśli chodzi o ten typ gier. Dlatego najlepiej mieć konsolę.
Jeszcze wyżej wymieniony Blades of Time
Tak panowie podajcie wszystkie gry akcji. Zaraz się okaże, że Assassin to też slasher.
Tu masz zestaw typowych Slasherów:
https://www.gry-online.pl/encyklopedia-gier.asp?PLA=7&TEM=13
13
Raz, że chciał na PC, dwa - nie myl slashera z hack'n'slash. To trochę inne garunki.
gnoll - Taaa. Troche, prawie wcale. Mają od 100% Slasherów jedną różnice, ale nie pamiętam jaka ona była. Dla mnie zaliczam to do jednego worka. Zresztą tu ludzie bardziej bzdurne gry wymieniają co ze slasherem mają mało wspólnego. Do tego na tej liście znajdują się typowe Slashery. Przykład choćby ten DMC.
Edit - Darksiders 1 i 2 Tak jak najbardziej, ale są to strasznie długie gry przez swój element RPG w czym tutaj mamy Hack& Slash, ale nie paradność GOL'a widać na każdym kroku :P.
gnoll
Nie myl nieba z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu :D
Hack&Slash to odmiana cRPG
Slashery to gry akcji
http://pl.wikipedia.org/wiki/Hack_and_slash
Tyle ze GOL -uzywa nowoczesnej casualowej nowomowy branzowej - a wedlug niej slashery sie juz lapia pod h&s
http://en.wikipedia.org/wiki/Hack_and_slash
ja mowie - Gowno Prawda!
Tak wiec DB mafia ma racje z ta lista :D
WrednySierściuch
A no właśnie RPG, dzięks za przypomnienie. A z tym łapaniem H&S to raczej na odwrót :P. Ludzie z gry-online nie ogarniają.
Teraz zobaczyłem u DMC czy GOW, że mają Hack, co skutkowało, że mają element RPG :O. Brawo GOL profeska pod każdym względem :D.
Mnie oczarował ostatnio Brutal Legend, niesamowity tytuł fajnie sie ciacha no i pozatym jest świetny soundtrack i świat, polecam
Najlepszy slasher na pc to nowe DMC
Polecam także x-men origins wolverine
edit. Na konsolach to w sumie dużo więcej tego typu gier nie ma, a jak są to są słabe.
Z dobrych slasherów na pc nie ma serii god of war, castlevenia lords of shadows (dwójka na pc będzie). Reszta to typowo japońskie badziewia np. Bayonetta która mi kompletnie nie podchodzi.
ale jedynka chyba lepsza :P
No co ty. Prototype 2 jest o wiele lepsza od jedynki