Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Skyrim bez modów?

03.01.2019 14:06
voltek18
😜
1
voltek18
59
Dragon Slayer

Skyrim bez modów?

Takie pytanie do osób, które już dawno przeszły nie raz, nie dwa, Skyrim'a. Niedawno zostałem szczęśliwym posiadaczem owej gry i niedługo zamierzam zasiąść (w końcu!) po tylu latach do tejże gry. Z tego co wiem gra się w nią wyśmienicie na przeróżnych modach, ale tutaj pada ode mnie pytanie, czy ktoś przeszedł tą grę beż żadnych modów? I jeśli tak, to czy grało się w nią równie wyśmienicie? Z góry dzięki za odpowiedzi. :D

post wyedytowany przez voltek18 2019-01-03 14:31:08
03.01.2019 14:10
Sidonis666
2
odpowiedz
Sidonis666
36
Pretorianin

Nigdy w tej grze nie używałem modów i grało sie dobrze, na pewno dobre kilka razy sięgałem po ten tytuł wraz z dodatkami i za każdym razem dobrze wspominam spędzony czas

03.01.2019 14:12
Mr. JaQb
3
2
odpowiedz
Mr. JaQb
115
Legend

Można, ale po co? Dobry wybór modów uczyni rozgrywkę przyjemniejszą :)

03.01.2019 14:12
AIDIDPl
4
odpowiedz
AIDIDPl
184
PC-towiec

Recenzja na golu. Premierowa wersja była ogrywana bez modów i gra dostała 10/10, czyli arcydzieło.

03.01.2019 14:37
5
odpowiedz
zanonimizowany1193425
51
Generał

Legendary Edition nie potrzebuję w zasadzie modów graficznych bo wygląda bez tego całkiem nieźle. O ile pamiętam to w tej właśnie wersji nie jest rozwinięty za dobrze SKSE czyli główny system plików, który umożliwia prawidłowe działanie modów. Oczywiście w wersji Legendary są mody i jest ich całkiem sporo, ale nie ma tych , które znacząco wpływają na mechanikę gry. Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić.

W oryginalnej wersji jest ogromna baza modów, która zmienia Skyrim nie do poznania, ale musisz wiedzieć, że modowanie Skyrima nie jest takie proste jak się wydaję. Instalując każdego moda trzeba zachować nie tylko odpowiednią kolejność, ale również czytać czy nie koliduje z innym przez co tworzą się problemy i gra się wysypuje. Nie mniej warto poświęcić pół dnia aby chociaż zainstalować kilka modów dzięki którym Skyrim będzie dużo ładniejszą grą, rozbudowaną i bardziej przyjemną.

Jeśli już się za to zabierzesz to wiedz, że mody graficzne znacząco wpływają na obciążenie PC a co za tym idzie z każdym kolejnym modem lecą fpsy..

Obejrzyj sobie na YouTube jak Skyrim wygląda na wypasie z konkretnym ENB. Kopara na podłodze. Niestety silnik Bethesdy jest już dosyć archaiczny, więc nawet najlepsze mody nie zmienią wad twórców.

Nexus Skyrim to najlepsza baza modów.

Kanał na YouTube polecam Hodilton. Świetna prezentacja modów.

post wyedytowany przez zanonimizowany1193425 2019-01-03 14:46:18
03.01.2019 14:38
Tal_Rascha
6
2
odpowiedz
Tal_Rascha
215
Never Fade Away

Premium VIP

Mody to największa zaleta Skyrima, nie ma sensu grać bez nich skoro można tak wiele poprawić dzieki modyfikacjom.

03.01.2019 15:21
7
odpowiedz
zanonimizowany664739
8
Senator

Grałem bez modów , grało się dobrze . Tym niemniej gdyby naszła mnie ochota na ponowne przejście gry to zapewne bym sie jakimiś modami zainteresował.

03.01.2019 20:12
WolfDale
😉
8
odpowiedz
WolfDale
85
~sv_cheats 1

Też jak ogrywałem Skyrima nie używałem żadnych modów, bo po prostu bardzo rzadko ich używam. A już na pewno nie za pierwszym razem.

Forum: Skyrim bez modów?