Nie wiem, jakich kandydatów wystawią inne partie, ale jest duże prawdopodobieństwo, że pierwszy raz w życiu zagłosuję na SLD, czy lewicę w ogóle. Prezydent RP w teorii ma w rękach naprawdę sporo władzy. W praktyce niestety z tej władzy praktycznie nie korzysta, bo jest na smyczy własnej partii politycznej. Skoro więc mamy wybierać kolejną figurę woskową, to może taką, która ma rzeczywiście śliczną figurę. :)
Słowo daję, zaczynam poważenie to rozważać, więc niech mi tu ktoś wytknie błędy w rozumowaniu, poda dobre argumenty, żeby się z tego pomysłu, do cholery, wyleczyć.
Prezydent ma mało władzy i w teorii, i w praktyce. Pani Ogórek opowiada banialuki, planuje jakieś tworzenie nowego prawa (i to momentami tak debilnego, że aż musiałem sprawdzać czy to naprawdę jej fanpage czy ktoś trolluje) i generalnie miliona kwestii, na które nie miałaby wpływu.
Nie przepadam za obecnym Prezydentem, choc jest lepszy od poprzedniego i chetnie bym go zmienił, ale Pani Ogorek nie przekonuje mnie swoim poziomem intelektualnym czy zdobytym doświadczeniem. Wiem, że ma doktorat, ale kto ma dziś doktorat? Głównie ludzie, którzy po studiach nie umieli sobie znaleźć sensownej pracy + jakiś margines leczący kompleksy. W ogóle nie robi na mnie wrażenia to wymachiwanie wykształceniem.
Jest ładna i ma tupet, żeby praktycznie z zerowym dorobkiem i doświadczeniem politycznym pchać się na najważniejsze stanowisko w kraju, ale to niestety koniec jej atutów. Już chyba wolałbym Beatę Tadlę.
Sęk w tym, że ja jej wystąpienia oglądałem z wyłączonym dźwiękiem - zdrowiej. Ale skoro Prezydent samodzielnie i tak nie ma na nic wpływu, a przynajmniej nie korzysta z tego, to może niech chociaż będzie ładny. :)
Tak, ku%$a...jakas lalunia jako prezydent ....i osmieszac kraj na skale swiatowa....zreszta...kgoo by nie wybrali, z tego bagna nic nie zrobi a jedynie je bardziej pograzy....
Podoba mi się ta koncepcja, zresztą był już taki manewr wizualny grany w polskiej polityce (ministra Mucha na potrzeby wizerunkowe Euro 2012) i moim zdaniem to był dobry pomysł.
Ale jak już zaczyna mówić, to robi się naprawdę kiepsko. Znikoma znajomość prawa, ustroju, dużo naiwnej życzeniowości. Program składa się głównie z pragnienia pokoju na świecie i braku głodu w Afryce. No nie, to nie przejdzie, nawet estetyka nie jest tego warta.
No jak ładna to spotkania Grupy Wyszehradzkiej zaczną przynosić większe efekty.
Widzę że trolling Millera przynosi efekty.
Jakie ośmieszać? :D Amerykański Playboy już się wypowiedział w jej kwestii, o żadnym ośmieszeniu na pewno nie będzie mowy. :D
Chyba nie jest niczym zadziwiającym, że głównym atutem pani Ogórek jest uroda, i to może sobie wpisać w CV na najwyższej pozycji. A skoro prezydent pełni funkcje głównie reprezentacyjne, to.. to przecież nie jest wcale głupi wybór.
Lun
Wiem, że ma doktorat
A wiesz, z czego? :) Podpowiem: taki marketing i zarządzanie ver 2.0
Program składa się głównie z pragnienia pokoju na świecie i braku głodu w Afryce.
W punkt. :D