Witam. Niedawno kupiłem trzecią część gry Saints Row. Ucieszony zainstalowałem ją i odpaliłem. W menu głównym wybrałem opcje graficzne; średnie, by nie przeciążać mojego komputera. Niestety po włączeniu nowej gry podczas użytkowania SR3 działał jakby w spowolnionym tempie. Nie pomogła zmiana rozdzielczości i ustawień graficznych na minimalne. Gra przez cały czas ma “włączone” jakieś slow-motion. Kiedy podczas gry patrzę kamerą w podłoże gra wydaje się działać płynnie; nawet na Ultra detalach. Niestety zaraz po wyśrodkowaniu kamery wszystko działa w spowolnieniu. Dodam, że TES V: Skyrim działa mi płynnie na full detalach, tak samo np. Batman: Arkham City, czy niektóre inne gry. Problem mnie strasznie irytuje, gdyż nie spieszę się zmieniać kompa (obecny ma dopiero 2 lata!).
Jest jakiś sposób na prawidłowe działanie gry choćby na minimalnych/średnich detalach? Bardzo proszę o Waszą pomoc.
MAŁE INFO O MOIM “SPRZĘCIE”:
System operacyjny: Windows 7 Home Premium 64-bit
Karta graficzna: ATI Mobility Radeon HD 4750
Procesor: Intel Pentium(R) Dual-Core CPU T4300 @ 2.10GHz
Pamięć RAM: 4GB
Zainstalowany DirectX 11
Zainstalowane (raczej) najnowsze sterowniki
A nie masz czasem HD4570? Wydaje mi się że na tym laptopie nie ma szans na tą gre.
I jak w ogóle mógł Ci skyrim na full iść to ja nie mam pojęcia
Tak, posiadam HD 4570 - przepraszam za pomyłkę. Lecz co tyczy się Skyrima, też byłem zdziwiony, że chodzi płynnie na full detalach. Co prawda komputer sam wykrył wydajność na wysoką jakość, ale po zmianie na najwyższą chodzi tak samo płynnie.
Saints Row The Third - w wymaganaich oscyluje na poziomie BF3. Nie jest to gra na slabe komputery, po za tym gra jest beznadziejnie zoptymalizowana - szczerze - z taka grafika, takie wymagania. Karta nie nadaje sie do gier.
Czyli realnie na to patrząc; niestety nie ma najmniejszych szans na to, bym mógł w tę grę kiedykolwiek zagrać na tym laptopie? No cóż... W takim razie dzięki za "pomoc".
Raczej...