Witajcie, chce kupić ta kartę graficzna, ale widzę że wymaga złącze 4.0 czy na pci 3.0 tez bedzie działać? posiadam płytę główną Gigabyte Z490 GAMING X AX a grafikę chce kupić tą Gigabyte Karta graficzna RTX 3070 GAMING OC
Procesor - i7 10700k
Ramy - 32GB 3600
Zasilacz - 750w
Będzie pasować. Jedyna różnica może być w wydajności ale według recenzji i filmików z neta strata jest znikoma jeżeli w ogóle jakaś jest.
Będzie pasować.
A sterowniki musze usuwać ze starego rtx? czy moge zainstalować na 3070 ? zamień je ?
Zainstaluj nowe. Poprzednie sterowniki choć te same mogą nie spasować pod nową kartę.
Czyli mogę zainstalować nowe, nie muszę tamtych usuwać? Dlatego pytam, bo miałem tak 2x że po usunięciu sterowników nie miałem obrazu, i musiałem położyć na nowo system ...
Różnica między każdym pcie na tej damej karcie graficznej i procesorze (jakby teoretycznie pasował pod starsze płyty) wynosi 1-2% czyli zakładając że I7 12700k pasowałby (choć wiadomo, że nie pasuję ale załóżmy) do płyty z PCIe pierwszej generacji, odczuł byś różnice mniejszą niż 10% względem PCIE piątej generacji
Właśnie poprzednie jest najlepiej usunąć i zainstalować nowe na czysto, a nie na te nakładać. Instalator nvidia podczas instalacji ma możliwość usunięcia całkowitego poprzednich sterowników i w tedy te nowe są na czysto instalowane.
Podłącz monitor do integry i wtedy usuń stary sterownik. No chyba, że ten procek jej nie ma, to wtedy inna sprawa
A... ale po co?
Zdajesz sobie sprawę, że sterownik z WIN też sobie poradzi z wyświetlaniem obrazu?