Duza bedzie roznica przy pozostalych parametrach i5 4x3,2Ghz i 8GB ram? Chodzi mi o dzialanie w takich grach jak H1Z1 czy CS:GO
Kupilem 1030 i mam mozliwosc dolozenia 200 zł i zamiany na 1050 ale w druga strone juz nie bede mogl zmienic :D wiec jesli to mi dodan 5-10 fps to nie bede sie fatygowal ale jak sie okaze ze mam nagle ich wiecej o 30 to juz jest sens
Jak sadzicie
Zamieniaj, FPS skoczy do góry nawet dwukrotnie.
Karty x30 i x50 sa do zastosowan biurowych. Nie do gier.
Chcesz grac? To kup sobie 1060.
Wybór mam jedynie miedzy tymi dwiema w tym momencie, nie chodzi mi o granie w Wiedzmina czy Gta V, a jedynie CS:GO i H1Z1. Producent Nvidia jako pierwszy punkt reklamowy 1050 wymienia:
''NIEODZOWNY ELEMENT KAŻDEGO GAMINGOWEGO ZESTAWU'' wiec zamiarem chyba nie byly wylacznie biura.
Reasumujac obie karty sa wystarczajace do tych gier, moje pytanie brzmi jaka bedzie różnica miedzy jedna a druga bo moge sobie wymienic
Co za bzdura, od dawna nie ma czegoś takiego jak karta do zastosowań biurowych - od tego są zintegrowane GPU w procesorach. Od czasów GTX 750Ti niski segment GPU całkiem nieźle radzi sobie w grach, taki GT1030 to rzeczywiście nadaje się najwyżej do mało wymagających tytułów e-sportowych ale na GTX1050 zagrasz już we wszystko.
na 1050 w Wiedźmina 3 zagrasz spokojnie w fullhd na co najmniej średnich detalach.
A to dobre. Co najwyżej na średnich. GTX 1050 to taki GTX 960 mniej więcej.
Autorze, wybierz GTX 1050 i nie ma sens dalej dyskutować na ten temat. 1030 to nie jest GPU do zastosowań stricte do gier. Od taka popierdolka.