Jakiej firmy polecacie routery do 50zł? Wszystko tylko nie TP-Link. Mam obecnie ten shit zwany WR340G i ciągle w losowych momentach mi rozłącza internet, przez co nie mogę spokojnie grać w gry online.
Internet idzie po kablu do komputera i wifi do konsoli, komórek i laptopa.
"Montera [ gry online level: 43 - Legend ]
A czego Ty się spodziewałeś za 50 zł?" +1
Gdybyś kupił TP-Linka za nieco ponad 100zł. byłbyś w pełni zadowolony.
Mam w domu TP-LINK MR3420 i działa wyśmienicie, także nie wyszło Ci :)
Montera - Ten post jest skierowany do mnie? Przecież wyraźnie napisałem, że TP-Linki za nieco ponad 100zł są dobre, a za 50 nie.
Sorry, nie zauważyłem "+1". Myślałem, że sarkastycznie odniosłeś się do mojej wypowiedzi.
Przyczyną rozłączania się internetu nie zawsze jest router. Sprawdź kable jak masz od kogo pożyczyć zastępczy router to na nim sprawdź. Bo może się okazać, że nie potrzebnie wydasz kolejne pieniądze.
Widziałem ten router w kilku miejscach, sam go wstawiłem też i może nie jest to super urządzenie, ale w większości przypadków chodzi bezawaryjnie.
Ogólnie TP-Linki są praktycznie bezawaryjne(no może po za tym, że te z modemem adsl czasem nie potrafią się połączyć - ale to raczej kwestia infrastruktury) i nie skreślaj ich.
siwy - "spece" od internetu już byli raz u mnie, poprzestawiali kabelki i za przeproszeniem gówno to pomogło. Dlatego przypuszczam, że to wina routera. Żeby było zabawniej, jak się rozłączy w losowym momencie, to muszę go odłączać z adapterem od prądu, bo inaczej za chiny sam się nie połączy. Chcę po prostu tani i bezawaryjny router z wifi do użytku domowego. Ta cena 50zł to była orientacyjna, może być trochę więcej.
To Ci powiem, że to może być naprawdę szeroki temat, parę razy miałem tak, że kable od internetu szły w jednym korytku z prądem, albo były bardzo, bardzo, bardzo stare i robiło jakieś takie zwarcie czy coś i wywalało router. Obojętnie jaki by nie był.
Spróbuj może podłączyć Twój sprzęt przez przejściówkę POE - może coś pomoże.