Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Rolki - jakie

05.07.2014 11:24
Revanisko
1
Revanisko
93
Senator

Rolki - jakie

Jako ,że w końcu trzeba by zrzucić nadprogramowe sadło a bieganie ze względu na kolana jest niemożliwe wybór padł na rolki.
Niestety jak ze wszystkim , warto zaczerpnąć opinii kogoś obeznanego ,żeby się nie "przejechać".

Więc sytuacja jest taka - szukam rolek rozmiar 47-48, cena 300-350 max do jazdy normalnej (nie ściganie nie skakanie po prostu jazda ;))
Na co zwracać uwagę ? Czego unikać ? Allegro czy sklep sportowy ?Wszelkie informacje mile widziane.
Na początek znalazłem coś takiego http://allegro.pl/k2-f-i-t-80-roz-48-rolki-lato-2014-fitness-10853-i4371443867.html Ale czy to cokolwiek warte powiedzieć nie potrafie

05.07.2014 11:31
Szyszkłak
2
odpowiedz
Szyszkłak
215
RZUŁTY WONSZ PIENĆ

Podwieszam się z tym samym pytaniem. Z tą różnicą, że budżet do 200-250zł ;)

05.07.2014 11:35
3
odpowiedz
Wiarołomca
85
Senator

Szczerze ? Ja kupilem rolki za chyba 60 zl , z allegro, jedyny wymog to mialem kolka kauczukowe. Jezdzilem kilka razy i do ncizego sie przyczepic nie moge. Polecam wam takie rozwiazanie, zoabczycie jak jest ... jak was wciagnie to kupicie sobie rolki na wypasie, szkjoda na pcozatek ladowac kilka stow jak moze sie okazac ze nie bedziecie chcieli jezdzic

05.07.2014 11:38
4
odpowiedz
Hakim
247
Senator

Ja Ci mogę tylko poradzić, że szukasz rolek fitness, a nie w skorupie. Prawdopodobnie w podanej cenie to wszystko jest średniej jakości, ale Ci to w zupełności wystarczy.
Kołka kauczukowe, czyli takie jak mają te rolki z linka.
Czy Allegro czy sklep, jeden pies. Tego towaru raczej nie podrabiają, a na Allegro i tak siedzą sklepy. Po prostu jak ma taniej to kupisz przez sklep, a jak nie to gdzie wygodniej.

Wiarołomca też dobrze pisze, bo różnie z tym zapałem bywa.

05.07.2014 11:40
kjx
5
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate

300-350? Najtańszy model RollerBlade'a lub K2.
200-250? To samo. Marketowe chińszczyzny do niczego się nie nadają.

06.07.2014 16:40
6
odpowiedz
zanonimizowany722375
1
Junior

Jeśli masz możliwość pójść do profesjonalnego sklepu z sprzętem (gosport czy decatlon takimi nie są) to na pewno warto, często sklepy mają własne strony internetowe i nie wszystko jest wystawione na allegro.
Bardzo ważne jest żebyś przymierzył wcześniej rolki, rolki muszą być dobrze dopasowane, ale też wygodne a nie wszystkie rolki spełniają te warunki.
Kółka powinny mieć co najmniej 80mm.
Jeśli chodzi o zapięcia to lepiej jak są dwie klamry+ sznurowanie niż klamra, przylepiec+ sznurowanie.
Zwróć uwagę na to czy to są rolki fitnesowe czy rekreacyjne, wyglądem się raczej nie różnią, a fitnesowe są wytrzymalsze i są robione z lepszych materiałów.

Forum: Rolki - jakie