Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Resident Evil 5- problem z działaniem

11.05.2011 13:13
Pizystrat
1
Pizystrat
127
VictoriaConcordiaCrescit

Resident Evil 5- problem z działaniem

W gry akcji założyłem wątek, ale może tutaj większą szansę uzyskam na pomoc.

RE 5 okropnie się tnie u mnie. W menu nie da się nic wybrać, bo tak się tnie. Nawet jak się włącza, jest ten napis wczytywanie, to się tnie już.

Z innymi grami nie mam problemów, bardziej wymagające od RE działają normalnie.
Czego to może być wina?

Na pewno nie płytki. Z ciekawości ściągnąłem piracką wersję z neta bo musiałem sprawdzić, tyle czekania na ten numer i nie działa :( To samo! Więc to coś z komputerem, ale co? Sterowniki jakieś? Musi być jakiś powód, gra nie powinna mieć 2 klatek w menu :/

Co robić?

spoiler start

Na forum CDA pisze od wczoraj. Nikt nawet się problemem nie zainteresował.
Dzisiaj założyłem temat. Co dostałem w odpowiedzi? Ostrzeżenie od moderatora, bo ściągnąłem piracką wersję. A to chyba nie grzech mając oryginalną wersję ściągnąć dokładnie tą samą grę tylko w celu sprawdzenia, jak działa. Cięło się, więc usunąłem. Nie cięło by się, usunąłbym, i żądał wymiany płytki. Żenujący typ.
Taki ze mnie zły pirat.

spoiler stop

Po kiego grzyba drugi raz ten sam temat ?

Przeczytaj dziecko uważnie pierwszą linijkę, a teraz won stąd pajacu skoro nie umiesz i nie chcesz pomóc.

Aha, no to faktycznie masz wielki podwód do spamowania drugim takim samym tematem, tyle że w innej kategorii... Pajacu.

Spamujesz to ty, a co cię to obchodzi głąbie co robię? Zajmij się swoim trollowaniem bo masz i tak za wysoki ranking -2 to wstyd dla trolla twojego pokroju.

11.05.2011 13:16
gracz12301
2
odpowiedz
gracz12301
121
AFC

Po kiego grzyba drugi raz ten sam temat ?

Przeczytaj dziecko uważnie pierwszą linijkę, a teraz won stąd pajacu skoro nie umiesz i nie chcesz pomóc.

Aha, no to faktycznie masz wielki podwód do spamowania drugim takim samym tematem, tyle że w innej kategorii... Pajacu.

11.05.2011 13:16
3
odpowiedz
Inquisitio
117
bling

Zapewne kwestia sterowników karty graficznej , spróbuj zainstalować starsze mp. jakieś z 2009 roku.Wtedy powinno być okej , ten problem jest częsty z kartami ex-ATI czyli AMD i ich sterownikami.

11.05.2011 13:20
Pizystrat
4
odpowiedz
Pizystrat
127
VictoriaConcordiaCrescit

kartami ex-ATI czyli AMD i ich sterownikami.

Niestety nie mam karty ATI, a Geforca 9600.

Ech, po co tam konfiguracja w sygnaturce :(

Ale sterowniki to też raczej nie. Przecież innym działa a mają lepsze/nowsze konfiguracje ;(

11.05.2011 13:26
5
odpowiedz
Inquisitio
117
bling

Uh , powinieneś się pofatygować i napisać sprzęt a nie narzekać , szczerze mówiąc nie czytam sygn bo zazwyczaj nic tam nie ma ciekawego np.u mnie ;p

Ale sterowniki to też raczej nie. Przecież innym działa a mają lepsze/nowsze konfiguracje ;(

Spróbować nie zaszkodzi , ale warto spróbować.Sorki , ale nic innego nie przychodzi mi do głowy.Ewentualnie odinstaluj grę z dysku i zainstaluj na innej partycji.

11.05.2011 13:29
Pizystrat
6
odpowiedz
Pizystrat
127
VictoriaConcordiaCrescit

A skąd pobrać takie sterowniki stare? Na Nvidia są?

11.05.2011 13:33
gracz12301
7
odpowiedz
gracz12301
121
AFC
11.05.2011 14:08
8
odpowiedz
matik109
42
Senator

http://www.nvidia.pl/Download/Find.aspx?lang=pl

Tu są stare sterowniki. Lepiej ściągać ze strony oficjalnej.

11.05.2011 18:12
Pizystrat
9
odpowiedz
Pizystrat
127
VictoriaConcordiaCrescit

To jest coś naprawdę dziwnego.

Pobrałem sterowniki z 2009 roku, zainstalowałem, ale raczej się nie poprawiło.
Włączyło się bez zacięć. W menu przed logowaniem do Windows Live przetestowałem wydajność gry, średnio 35 klatek, więc ujdzie. Wyszedłem z tego, i już się zaczęło ciąć w menu.

Przy logowaniu do Live też się tnie, a w menu głównym gry katastrofa, jeszcze bardziej się tnie. Więc to nie sterowniki... To już nie wiem czego to wina. Wszystko jest w porządku przecież :/

12.05.2011 22:51
10
odpowiedz
Inquisitio
117
bling

Hmm...Spróbuj wyczyścić rejestr Ccleanerem + defragmentacja dysku.Może to pomoże :P

12.05.2011 23:14
Pizystrat
😉
11
odpowiedz
Pizystrat
127
VictoriaConcordiaCrescit

Spróbuj wyczyścić rejestr Ccleanerem + defragmentacja dysku.

A może po polsku ? ;d
Kompa używam do neta i grania w gierki. W nieco bardziej skomplikowanych sprawach nie jestem dobry.

12.05.2011 23:15
12
odpowiedz
A_wildwolf_A
227
Senator

spróbuj także odinstalować wszelkie kodeki video jakie masz na komputerze, czasem nie wiedzieć czemu powodują problemy ze spadkiem wydajności w grach.

13.05.2011 22:07
13
odpowiedz
Inquisitio
117
bling
Wideo

Proszę tu masz link do CCleaner'a , opis działania itd : http://www.dobreprogramy.pl/CCleaner,Program,Windows,13061.html

Natomiast tu jak zdefragmentować dysk : http://www.youtube.com/watch?v=KTU-ZTf_ccY

Są to narzędzia/procesy które porządkują pamięć/dysk komputera i go przyspieszają.Czasem pomaga na zwieszające się gry.Defragmentacja po prostu segreguje pliki na dysku , a CCleaner czyśći rejestr z błędów itp.

Forum: Resident Evil 5- problem z działaniem