Nie mam już siły co jeszcze można zrobic resetuje sie nawet chodząc po necie w grach a jak stoi i nic sie nie robi to działa pasta termo była nasmarowana radiatory wyczyszczone pamieci poprzekładane do innych gniazd w kontaktach też pomieniane bios aktualizowany i nic temperatury w porządku ktoś ma jeszcze jakis pomysł? zasilacz?
Dokładnie, jaki masz zasilacz? Masz możliwość pożyczenia od kogoś innego i przetestowania komputera?
no własnie tu jest problem a zasilacz to Corsair vs 650
Sprawdź w narzędziach administracyjnych systemu podgląd zdarzeń. Jeżeli w momencie resetu występuje błąd krenel/power to witaj w klubie. Mam to samo z tą różnicą , że u mnie dzieje się to tylko w grach ( nie wszystkich ). Zasilacz mam taki sam. W moim przypadku udało mi się zastopować problem ustawiając sztywną liczbę klatek na sekundę na poziomie 30/60. Ale jak Tobie się to dzieje nawet podczas przeglądania internetu to może być większy problem.
Z własnego doświadczenia. Ciężka jest walka z tym problemem bo trudno znaleźć przyczynę. Próbowałem już prawie wszystkiego. Próbowałem testów obciążeniowych w różnych benchmarkach i wszystkie wychodziły dobrze , podzespoły niepodkręcane , format systemu i masa innych prób i rozwiązań znalezionych w googlach. Nic nie pomaga. Udało mi się jedynie zatrzymać te resety poprzez ( jak napisałem wcześniej ) sztywne ustawienie limitu kl/s w grach * bo tylko podczas grania mam ten problem ). Sciągnąłem msi afterburner i w nim można w każdej grze ustawić taki limit. Resetów nie ma , ale jest to połowiczny sukces bo problemu w sumie dalej nie rozwiązuje.
Tego nie wiem. Ja sprawdzałem napięcia swojego zasilacza w spoczynku i stresie i są w normie. To naprawdę jest ciężki problem do zdiagnozowania. Poszukaj w google pod hasłem ,,kernel power problem" to przekonasz się .