Witam, robię w domu remont i chcę zamontować tego typu panele na ścianach, wie ktoś czy montaż tego czegoś jest trudny?
[2] Zawsze tak miałem w mieszkaniu i jakoś nie wyobrażam sobie mojego przedpokoju bez tych listew na ścianach.
[4] Dzięki za ostrzeżenie bo w sumie już mieliśmy kupować, ale skoro to takie trudne to sobie odpuszczę.
to nie jest trudne. najpierw mocujesz do ściany poziome listwy do których potem przybijasz boazerie/panele. akurat wiercenia jest malo, wiecej roboty przy składaniu tego ustrojstwa, o ile drewniana boazeria jest sztywna to taki panel jest gietki i mozna sie udenerwowac. ogólnie jednak jest to tylko czasochlonne a nie trudne
to ma sens jak masz strasznie nierówne ściany, poryte, nie chce ci się zdzierać starych tapet...
jak są gładkie, to lepiej pomalować... gdy ci się znudzi kolor albo będziesz chciał odświeżyć to wtedy masz o wiele mniej kosztów i roboty
mam panele na ścianie w przedpokoju i montaż wcale nie jest trudny ;)
Zamiast boazerii lepiej pójść w fototapety, bierzesz grafikę jaką chcesz i możesz zamaskować kiepski stan ścian.