Hej,
Właśnie skończyłem świetna książkę Clancy'ego "Tęcza Sześć". Genialna wersja pisana przekonała mnie do zagrania w gry z serii Rainbow Six. I moje pytanie: która część jest najbardziej godna polecenia? I która najwięcej ma wspólnego z książką (bohaterowie, wątki itp)? Z góry dzięki za pomoc :)
Z książką gry aż tak wiele wspólnego nie mają (a przynajmniej tak mi się wydaje - niestety czytałem jedynie fragmenty) - najwyżej postacie (Clark, Chavez) no i naturalnie wyposażenie ;]
Która część najgodniejsza polecenia? Wszystkie do Raven Shield (włącznie z dodatkami). W późniejszych gra się bardziej jak w Halo niż R6 (brak planowania!).
Raven Shield razem z Athena Sword jest na Steamie i niedawno zdziwiłem się widząc ile osób jeszcze tam biega po serwerach.
chyba Tom Clancy's Rainbow Six 3: Raven Shield
choć nie przeczytałem do końca ale jest tam parę podobnych akcji
Co do gry bardzo taktyczna i trudna
Na iOS ukazała się właśnie gra Breach & Clear
Trochę przypomina fazy planowania z Rainbow Six a trochę Full Spectrum Warrior i stare Sabre team, customizacja operatorów, muzyka w klimatach R6, każda misja to CQB - czyszczenie pomieszczeń w turach, różne role operatorów w fireteamie - całkiem niezłe biorąc pod uwagę, że nic w temacie nie ma! :)
http://www.youtube.com/watch?v=ezRfoZGSclU
Z ksiazka najwiecej wspolnego ma czesc pierwsza. Dalej do R6 3 to juz tylko ci sami bohaterowie.
Gameplayowo najlepsza byla Rogue Spear - dobrze wywazona miedzy planowaniem operacji a czescia fpp. I mimo, ze zagrywalem sie w to kiedys niepomiernie to grac w to w dzisiejszych czasach? Nie wiem czy bym sie zdecydowal.