Hej !
Mam takie pytanie... Moze ktos naprawde zna sie na zasadach zachowania broni, odrzucie, itp.
Wiec, w ktorej grze jest on najlepiej odwzorowany. Chodzi mi o typowe FPSy, nie takie taktyczna jak ARMA, ale o np. Battlefield, CoD, a moze CS ?
Zalezy mi na opinii osob, ktore mialy stycznosc z takim tematem i znaja sie dosc, aby odpowiedziec.
Breivik poleca COD: MW.
Glownie rozgladam sie za tymi trzema: BF, CoD, CS - zalezy mi na tym, ktory jest najblizszy rzeczywistosci.
Zawsze bawiło mnie, że w Battlefieldach bronie są jak z papieru. W CoDach natomiast nie czuć ich wcale, ale to tylko moje wrażenia.
Wypróbuj Insurgency. Mod do silnika Source'a. Jak dla mnie to świetne odwzorowanie zachowania broni. Obejrzyj sobie gameplay'e jak nie wierzysz :)
[edit] - to gra darmowa, ale z tych płatnych to propozycja Red Orchestry od Orlando jest zajebista. W szczególności najnowsza część.
BF, CoD, CS - zalezy mi na tym, ktory jest najblizszy rzeczywistosci.
Żaden ?
@udri - Ciekawie to wyglada...
Juz pobieram...
W CoD'zie wcale, w BF'ie udawane podrzuty i "skoki" broni + jakiś tam odrzut i "zamaszystość" - jak dla mnie MW=BF (nie jestem tutaj żadnym fanboyem !), a CS to już w ogóle.. Polecam, jak wyżej, Red Orchestrę, jak i moda Insurgency, który swego czasu mocno mnie wciągnął.
@ArtoseruS - Mnie osobiscie w CSie podoba sie najbardziej. Przynajmniej jest wymagajacy i musze zdejmowac "palec ze spustu", nie to co BF, o CoDzie nie wpsominajac. To tylko moje subiektywne zdanie, bo na zachowaniu wyposazenia sie nie znam.
Gralem, moze i jest to bliskie realiom, ale sama gra jest dosc... Ciezko sie wyrazic jaka ona naprawde jest.
Wlasnie sprawdzam Insurgency...
Zachowanie broni w CoD jest realistyczne niczym fizyka w just cause 2
(dla tych którzy nie znają fizyki JC2 http://www.youtube.com/watch?v=56zKXfsksn8)
Call of Duty ma kiepski feeling, strasznie archaiczny. Crysis ma fajny, zaawansowany. To samo w przypadku Battlefield: Bad Company 2.
jak crysis może mieć fajny feeling jak tam są kosmiczne bronie jakieś... :)
z wielu strzelałem na żywo, feelingu nie da się oddać za bardzo, ale najlepsze odczucia wizualne + słuchowe - bo to zawsze się łączy - ma medal of honor 2010, a dźwięk już na pewno najlepszy
podobnie jak film "gorączka" - jedyny film, gdzie huk broni nie jest wyciszony o ponad połowę, jak we wszystkich innych
Mi feeling broni najbardziej się podobał w Stalkerze (ale na broni się nie znam :P), w Metro na gameplayach też fajnie to wygląda.