Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: "Czysta" instalacja na Macu?

09.10.2014 17:11
1
zanonimizowany148709
77
Generał

"Czysta" instalacja na Macu?

Niedlugo wychodzi OSX Yosomite i zastanawiam sie na sposobem instalacji. Jedni mowia ze powino sie instalowac na "czysto", drudzy ze to nie windows i mozna spokojnie instalowac w sposob normany czyli pobrac z App store i nacisnac install.

Jakie sa plusy i minusy instalowanie na czysto i normalnie. Cos szybciej bedzie chodzic jak postawie na czysto?

09.10.2014 17:35
.:Jj:.
2
odpowiedz
.:Jj:.
147
    ENNIO MORRICONE    

Tak trochę ot, to jeśli chodzi o tych drugich to ostatnio szukałem czegoś i na macowskim forum przeczytałem komentarz 'to nie windows gdzie co weekend się robi format. Tu się problemy rozwiązuje'. Trochę czytałem dalej wątek i mnie rozpacz ogarnęła, nie ma z kim rozmawiać, nawet jakby się chciało.

W każdym razie jak szukasz pomocy to raczej rób to w 'neutralnym' miejscu ;)

09.10.2014 17:54
pecet007
3
odpowiedz
pecet007
178
~

5 sekund w google http://macpaw.com/support/cleanmymac/knowledgebase/how-to-clean-install-os-x-mavericks-on-my-mac

co prawda to jakaś starsza wersja ale podejrzewam że w nowej będzie podobnie

09.10.2014 17:57
DM
4
odpowiedz
DM
224
AFO Neptune

GRYOnline.plTeam

Tyle samo uslyszysz chwalacych instalke na czysto i tyle samo nakladke...

Generalnie zawsze warto przed instalka naprawic uprawnienia dysku. Jak system nie zasmiecony setka aplikacji to mozna nakladke, jAk masz sporo rzeczy ktorych nie uzywas to na czysto

A najlepiej poczekac pare dni i poczytac jak nowy system sprawuje sie u innych uzytkownikow. Jak kazdy program duzy- ten tez miewa choroby wieku dzieciecego

09.10.2014 18:16
MiniWm
😈
5
odpowiedz
MiniWm
243
PeaceMaker

stealth1947 ---> Nie bedzie chodzic szybciej :) jesli postawisz na czysto, mozesz zaufac na slowo :) badz potrzebujesz wykladu ? ( podpowiem ze OSX jako system Unix-like jest oparty na pakietach )

DM --->Generalnie zawsze warto przed instalka naprawic uprawnienia dysku. ze co prosze :D ? ale jak to NAPRAWIC ? w macu !?!

Tyle samo uslyszysz chwalacych instalke na czysto i tyle samo nakladke...

Coz niestety zdecydowana wiekszosc uzytkownikow Apple nie grzeszy "wiedza" :) tylko " tym czyms "

boze... "nakladke"...

Forum: "Czysta" instalacja na Macu?