Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: "Coś" do wybielania zębów

26.03.2014 18:16
Lateralus
1
Lateralus
145
Last Of The Wilds

"Coś" do wybielania zębów

Co jest bardziej skuteczniejsze? Żel do wybielania czy paski? Stosował ktoś coś z tego? Macie jakieś opinie?

Wybielanie u dentysty to ostateczność.

26.03.2014 18:18
2
odpowiedz
Dawid8910
88
Jestę Hejterę

Dołączam się do pytania. Fajnie by było aby też nie uszkadzało szkliwa czy dziąseł zbyt mocno :)

26.03.2014 18:23
Predi2222
3
odpowiedz
Predi2222
101
CROCHAX velox

Białe zęby wcale nie oznaczają że są one zdrowe (a to chyba jest najważniejsze). Wybielanie może je jeszcze osłabić i sprawić że staną się nadwrażliwe .

[4]Podobno to wybielanie źle działa na dziąsła .

26.03.2014 18:25
Grucha
4
odpowiedz
Grucha
167
Extreme Lifestyle

Skuteczne jest TYLKO porządne wybielanie u dentysty, ale musicie się liczyć z nadwrażliwością.

26.03.2014 18:29
Lateralus
5
odpowiedz
Lateralus
145
Last Of The Wilds

To odpowie ktoś na moje pytanie? Liczy sie efekt z tych dwóch sposobów.. a nie dentysta...

26.03.2014 19:36
Blink!
6
odpowiedz
Blink!
139
Generał

Wybielanie u dentysty też zbyt wiele Ci nie da, jeśli masz "kredową" naturalną barwę zębów, co najwyżej pare odcieni. A kasy wywalisz sporo. Możesz popróbować paski i żele, nie są to jakieś superdrogie rzeczy.

26.03.2014 19:50
Lateralus
7
odpowiedz
Lateralus
145
Last Of The Wilds

No więc tak, popytałem znajomych ludzi, i przewertowałem internet, i żel wybielający wygrywa z paskami. I teraz tak jakiej firmy ten żel? Biała perła? Total White system? a może coś innego?

Poradźcie.

26.03.2014 21:58
8
odpowiedz
zanonimizowany960300
13
Pretorianin

Wybielanie zębów preparatami to samo w sobie psucie zębów. Można wyobrazić sobie to jako usunięcie warstwy odbarwionego szkliwa, więc wybielanie zębów nieuszkadzające zębów nie istnieje. Ogólnie nie polecam, bo to bardzo osłabia zęby i naraża na próchnicę.

Total White System nie polecam podwójnie, bo to kolejne oszustwo "20letniego milionera" Piotra Kaszubskiego. Co chwila są afery z jego produktami i próbami wciskania klientom badziewia pod przykrywką medycznych wyrobów.

26.03.2014 22:01
bogi1
😁
9
odpowiedz
bogi1
128
The Best in the World
Image

26.03.2014 22:08
10
odpowiedz
macko 18
71
Konsul

Człowieku powiem Ci tak od serca... Moja przygoda z zębami zaczęła się od dziecka... najpierw pierwsze zęby :D później zaczęły wypadać :( ale znów pojawiły się nowe no i od tej pory sporo ładnych lat mam takie które nie wypadają ;) no więc mój problem zaczął się od stosowania średniej szczoteczki gdyż zakupiłem w rossmanie sobie nową i po paru dniach mycia z udziałem tej szczoteczki zaczęły mi krwawić :(((( no masakra jakaś ale cóż począć?!?! no więc zakupiłem sobie pastę parodontax... po jakichś 5 dniach stosowania krwawienie ustało a było takie że krew ściekała mi z górnych zębów strumieniem ;( a pasta już nic nie mówiąc tak obrzydliwa że aż się rzygać chciało ;) skończyła się (całe szczęście) i kupiłem sobię sensodyne odbudowa i ochrona whitening za 14,99 w promocji z 15,69 tak więc całe szczęście że trafiłem na tą promocję (również w rossmanie) no więc po stosowaniu już jakieś 2 tyg sensodyne mogę stwierdzić jedno: POLECAM... dla wszystkich, którzy mają tak samo jak ja popsute zębochy z których wali na odległość... do płukania polecam równiez płyn colgate ultra, maxi fresh (bardzo ciężko dostępny (nawet w rossmanie nie było)) :P tak więc nikomu nie polecam mojej ząbkowej przygody i wiem że się dużo ucierpiałem, jednak moje zębiska już tak bardzo nie walą i da się przeżyć bo sensodyne wyżera teraz tą żółtą ściankę nazębną czyli jest okej ;) pozdrawiam wszystkich z parodontozą której całe szczęście nie mam bo jej uniknąłem dzięki paradontaxowi :**** ściskam i całuję

26.03.2014 22:12
11
odpowiedz
Dawid8910
88
Jestę Hejterę

Skoro Ci zęby krwawiły od twardej szczoteczki to wystarczyło ją wyrzucić i kupić z miękkim włosiem. Ale jak się jest retardem no to czego się spodziewać ;P chyba ze to kolejna historia dla trolingu.

26.03.2014 22:14
12
odpowiedz
macko 18
71
Konsul

niestety Dawidzię jesteś w błędzie :) zakupiłem również miękką szczoteczkę ;)

Forum: "Coś" do wybielania zębów