Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Pytanie o mozille i nie tylko

24.03.2013 11:25
gtx295xD
1
gtx295xD
81
Szef Syntetycznej Mafii
Image

Pytanie o mozille i nie tylko

Witam. Mam taki mały można powiedzieć problemik. Używam najnowszej mozilli i programu tzw. menadżera pobierania, który się dokładnie nazywa Internet Download Manager. I mam zaznaczoną opcję w tym programie zaawansowana integracja z przeglądarka dzięki czemu gdy np. oglądam filmik na youtube'ie lub słucham jakieś piosenki to obok tego pojawia mi się dodatkowe okienko i mogę od razu pobrać dany plik. Przedstawiam to na foto ;).
Przechodząc do sedna sprawy. Kiedyś miałem tak, że jak zabuforował mi się filmik lub piosenka w całości to po kliknięci pobierz dany plik pobierał się około 1 sekundy, ponieważ był on tak jakby wczytany już do pamięci i nie musiałem czekać. Od jakiegoś czasu niestety pomimo tego, że utwór jest cały zabuforowany to po kliknięci pobierz ściąga się od początki co w moim przypadku (mam niezbyt szybkie łącze internetowe) jest lekko uciążliwe. Mam ktoś jakiś pomysł jak temu zaradzić? Poporostu chodzi mi o to, żeby było jak kiedyś, że jeśli coś jest załadowane to klikam pobierz i już mam na dysku:).
Pozdrawiam.

24.03.2013 21:19
gtx295xD
2
odpowiedz
gtx295xD
81
Szef Syntetycznej Mafii

Up

24.03.2013 21:43
3
odpowiedz
zanonimizowany269815
27
Konsul

Kiedy tak było ? Podaj datę. Masz płatną wersję, razem z tym przyspieszonym akceleratorem pobierania ? Nie widzę takiej opcji w IDM, przynajmniej teraz w wersji 6.15, może kiedyś we wcześniejszych wersjach była, ale jeśli brałeś aktualizacje na bieżąco, to mogło się to zmienić.

25.03.2013 18:16
gtx295xD
4
odpowiedz
gtx295xD
81
Szef Syntetycznej Mafii
Image

Mam pełną, płatną wersję 6.15 build 5. A o opcję którą mi chodzi zaznaczam na screenie obok.

25.03.2013 18:26
5
odpowiedz
zanonimizowany269815
27
Konsul

Nie zrozumiałeś mnie. Wiem o jaką opcję chodzi, tylko nie ma w obecnej wersji takiej opcji, która by powodowała to, że możesz pobrać plik od razu, bez czekania, aż się pobierze od początku do końca, tak jak to napisałeś wcześniej tylko po uprzednim zbuforowaniu i pobraniu w sekundę. Ale w zasadzie czy to nie jest to samo, czekać aż się zbuforuje albo pobrać od razu bez buforowania, uważam że czas tego będzie podobny, bo zarówno buforowanie jak i pobranie na dysk wymaga prędkości internetu.

25.03.2013 19:52
gtx295xD
😊
6
odpowiedz
gtx295xD
81
Szef Syntetycznej Mafii

No w sumie tak ale zawsze pozostaje jakieś ale.. ;). Chyba czas porzucić ten temat bo nic to nie wskóramy. Dzięki za chęć pomocy.

Forum: Pytanie o mozille i nie tylko