Witam, mam możliwość kupienia iphona 4s w Niemczech i mianowicie, czy będzie w nim polskie menu oraz czy będzie działał w sieci Plus albo Play.
Polskie menu będzie, ale co do działania w polskich sieciach - musisz sprawdzić, czy nie ma simlocka - jak nie ma, to będzie wszystko ok.
Ja mieszkam w Niemczech i kupiłem swojego iPhone w dniu premiery i można było wybrać polskie menu.
Wsumie to na każdym urządzeniu Apple jest polskie menu(A napewno w iPadzie i iPhone).
Nie martw sie kupuj będzie polskie menu.
Sięć będzie także działać, choć nie jestem pewien bo ostatni raz byłem w Polsce na święta lecz miałem kartę Orange i wszystko działało.
Poproś o numer IMEI, i sprawdź tutaj http://iphoneimei.info/
Ostatnie dwie wartości po wpisaniu - CARRIER i SIMLOCK - nimi się sugeruj. Carrier to nazwa operatora który sprzedawał telefon, a simlock to informacja czy telefon posiada simlocka, czy nie. Jeżeli na stronce ci wyskoczy że nie ma - kupuj. Telefon jest albo fabrycznie bez simlocka, albo został trwale zdjęty. Natomiast jeżeli pokaże się info że jest simlock, a sprzedawca twierdzi inaczej - simlock został najprawdopodobniej OMINIĘTY przez nakładkę GEVEY lub R-SIM.