Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: PS Move czy XBOX Kinect?

09.04.2012 19:47
1
zanonimizowany377077
45
Legend

PS Move czy XBOX Kinect?

Chcę sobie kupić konsolę z kamerkowym kontrolerem. Sam grać pewnie będę niewiele, kamerka dla dzieciaków będzie.
Grałem i na Move i na Kinectcie, Move - jakiś zestaw co są walki gladiatorów, tenis stołowy, łucznictwo itp, Kinect - boks, piłka nożna, tenis stołowy, kręgle itd. Gry ładniejsze były na PS, całkiem się fajnie grało. Na Kinectcie grałem krótko ale podobało mi się to, że można grać bez kontrolera.
No i się teraz zastanawiam co wybrać. Na co jest większy wybór gier - na Move czy Kinecta? Ciężko grać dzieciom na Move?
I w sumie najważniejsze pytanie: jaka jest najmniejsza odległość od Kinecta aby można było grać? Mieszkanie małe więc nie wiem czy miałbym gdzie na nim grać.

09.04.2012 19:50
2
odpowiedz
zanonimizowany627706
66
Senator

Jak do dzieciaków to kupiłbym kinect - nie ma problemu z kontrolerem, który się nie zepsuje.

09.04.2012 20:09
tommy_1234
3
odpowiedz
tommy_1234
102
Global Elite

Kinect jest dużo lepszy i wygodniejszy niż move. Nie mówię tak dlatego że jestem fanem klocka, lecz dlatego że nie potrzebujesz żadnego kontrolera który wygląda jak mikrofon z must be the music ... Potrzebne ci tylko troszkę miejsca w pokoju :)

09.04.2012 20:21
4
odpowiedz
karol27
55
Konsul

tomazzi - Jeśli mogę się spytać, ile lat mają dzieci

09.04.2012 20:22
5
odpowiedz
zanonimizowany377077
45
Legend

Wygląd kontrolera to akurat, przynajmniej dla mnie, jeden z najgłupszych argumentów jakie można podać.
Jaka odległość jest wymagana do grania na Kinectcie? Na Move grałem wczoraj w odległości 2 metrów od kamerki.

karol - 4-6. Ale głównie 5 i 6. To dzieci osób z rodziny, swoich nie mam jeszcze :) Tak więc rączki malutkie i się obawiam właśnie tego czy utrzymają kontroler Move.

09.04.2012 20:42
6
odpowiedz
karol27
55
Konsul

Jak tak małe dzieci to lepszy będzie kinect. Jeśli się nie mylę minimalna odległość to 1,5 m ale najlepiej będzie się grało z odległości przynajmniej 2m.

Hriss - dla ''większych'' dzieci tak jak ty masz to lepszy będzie move, ale dla takich maluchów o jakich mówi tomazzi to kinect. Ale to jest tylko i wyłącznie moja opinia

09.04.2012 20:46
👍
7
odpowiedz
zanonimizowany2710
75
Konsul

Totalna bzdura kupuj mova .Mam córke 12 lat i syna 8 .Kupiłem im gry takie jak Dance party,Sport champions,Start Party 1 i 2,Carnival island, mase zabawy i radochy nawet koledzy i koleżnaki przychodziły to czasem Niedziela cała zarwana teraz chcę im kupić Sorcerera Swiat Magi pod mova.Jeśli chodzi o cinect to jest mniej gier jak na lekarstwo a w testach udowodniono że ps move jest najbardzie odwzorowanym kontrolerem ruchu niema żadnych lagów a cinetc potrafi je mieć .

09.04.2012 20:53
8
odpowiedz
zanonimizowany829223
3
Generał

zależy jakie gry.
Generalnie młodsze dzieci które dopiero zaczynają przygodę z grami - to kinect. Tylko uważaj, by sfrustrowany tym, że kinect nie działa tak jak trzeba dzieciak nie skopał Ci bogu ducha winnego telewizora.
Starsze - move.

No i zależy czy chłopcy czy dziewczynki - dansówki - kinect. Shootery - move, kinect ich nawet nie pociagnie.

Na dzień dzisiejszy move jest zdecydowanie lepszym sprzętem. Lepsza precyzja, dokładność, nie ma lagów, zawsze dobrze odczytuje nasz ruch. Kinect - gorsza lub żadna precyzja, czasami trzeba się namachać by załapało co deko irytuje.
Więcej gier - kinect - microsoft zdecydowanie skręcił w kierunku rynku dla dzieci i inwestuje w te gry chyba cały swój potencjał.

Przyszłościowo kinect 2.0 chyba rozprawi się movem. Kinect ma potencjał i to spory, niestety na razie głównie irytuje swoim niedopracowaniem i nie_zawsze_działaniem.

09.04.2012 21:11
9
odpowiedz
zanonimizowany632037
56
Generał

O wiele więcej zabawy zapewnia kinect

09.04.2012 21:12
😁
10
odpowiedz
zanonimizowany829223
3
Generał

jak sie ma Xbox-a to tak, jak się ma PS3 to o wiele więcej zabawy zapewnia move

tamazzi jeżeli chodzi o odległość i dwójka szkrabów ma grać jednocześnie to nastaw się na dobre 3m. I to minimum. U mnie przy 2 - 2.5m ledwie łapało jedną osobę.
Ewentualnie są wspomagacze-poprawiacze do kinecta - wpisz sobie NYKO na ebay.co.uk :) Ale nie testowałem tego.

09.04.2012 21:27
11
odpowiedz
zanonimizowany425253
89
Generał

Na Move jest więcej gier spolszczonych, podejrzewam, że dla dzieci to może mieć spore znaczenie.

09.04.2012 21:34
12
odpowiedz
el.kocyk
185
Legend

wlasnie mialem na swieta dwojke dzieci w domu, 7 latke i 12 latka
mam obie konsole i oba kontrolery

95% czasu grali w sports chapmion na move, ograli kilka gier tanecznych na kinekcie, ale takie np kinect adventures i inne im sie nie podobaly
do tego sterowanie kinectowe nie zawsze dziala, mieli problem no z wybraniem piosenki w grach tanecznych

move uwielbiaja, ale to moze byc zwiazane z tym, ze sami maja wii, wiec to dla nich podobna konsola

09.04.2012 21:55
13
odpowiedz
zanonimizowany632037
56
Generał

gehenna - jeżeli to była aluzja do mnie to ci odpowiem, ja nie mam ani kinecta ani mova, owszem mam tylko jedną konsolę i jest to xbox 360, jednakże miałem przyjemność gry u znajomych zarówno na kinect jak i na move i stwierdzam, że sterowanie całym ciałem jest fajniejsze niż ruszanie nadgarstkiem. Dlatego też napisałem, że kinect zapewnia więcej wrażeń niż move.

10.04.2012 10:55
14
odpowiedz
zanonimizowany377077
45
Legend

el.kocyk - wzrostowo jesteśmy podobni, mógłbyś kiedyś w wolnej chwili zobaczyć ile metrów potrzebuje Kinect żeby Ciebie całego złapać? Bo znajomy mi pisze, że 1.5-1.8 metra wystarczy a z tego co ja kojarzę to taka odległość jest zdecydowanie za mała. Bardziej bym się skłaniał do tego co pisze gehenna.

12.04.2012 23:28
jaro1980
15
odpowiedz
jaro1980
78
Amiga User

Ja mam w domu około 180 cm do Kinecta i łapie bez problemu i niższych i wyższych. Jedynie nie da się grać w dwie osoby naraz. Przez święta 6 letni kuzyn testował i się nie mógł oderwać od Kinect Adventures, choc miał do wyboru Forza itd. Do tego jak rodzinka widziała to się wszyscy dołączali z ciekawości nawet Ci mniej kumaci w elektronicznej rozgrywce i stwierdzili, że mega zabawa.

I jeszcze moja piękniejsza połówka dostała Your Shape i jest zachwycona i codziennie sobie ćwiczy :)

13.04.2012 10:58
16
odpowiedz
zanonimizowany807452
18
Konsul

Jedynym wyborem jest Kinect. Nie tylko dlatego, że delikatny kontroler w rękach dziecka oznacza szybkie jego uszkodzenie, lub zniszczenie, ale dlatego że Kinect obsługuje dwie osoby. Poza tym wydany kilka dni temu Kinect Rush po prostu miażdży i dzieciakom naprawdę trudno się od niej oderwać. A jeśli masz za mało miejsca to kup Nyko Zooma, to znacznie zmniejsza odległość potrzebną do prawidłowej pracy kontrolera (na Allegro za okolo stowke). Ale nawet bez tego, 180 cm wystarczy w zupełności dla jednej osoby.

09.09.2014 23:45
17
odpowiedz
zanonimizowany1029374
1
Junior

Hahahaha kinect ?
Mialem dwa razy jeden ras to nie chcial wgl sie wlączyc a potem jak wrucil z naprawy to xbox mial cos z grafiką xbox to poprostu syf I RYSUJE PLYTY wiec bez duzego dysku sie nie obejdzie.
Potem kupilem sobie ps 3 z movem i jest najlepsze jeszcze mi sie nic nie zepsulo i bateri w takiej paleczce wystarczy nawet na 17 h grania czyli jak przeliczyc to dwa do trzech dni nie trzeba ladowac oraz na mov sa lepsze gry nisz na kinect.
Lepiej kupywac mov nisz kinect i wlasnie na kinect sa lagi nawet do 5 sex i co z tego ze sa gry np. pilka nozna na kinect jezeli i tak laguje i nie da sie to grac.
Ja obstawiam ps mov z niezawodnoscia i wytrzymalascia.

Forum: PS Move czy XBOX Kinect?