Witam
Mam problem z tv LG nie znam modelu, ale obraz pokazuje jak z amatorskiej kamery, taki przyspieszony. Dostawca telwizji to N. W czym może tkwić problem?
to znaczy, na ile przyśpieszony ?
jeśli możesz, powiedz mi co będzie w jutrzejszych wiadomościach :)
nie w taki sposób, obraz jest jak z kamery amatorskiej, widać każde drgnięcie kamery itp.
Moze masz wlaczony tryb 100hz, czy tam 200hz...
Wylacz to i sprawdz czy nadal jest taki efekt.
Na pewno masz 100hz, to bardziej wygląda jak teatr telewizji niż amatorska kamera :) Ale idzie się przyzwyczaić do tej płynności, po jakimś czasie przestaniesz na to zwracać uwagę.
Jak to zrobic Nazgrelu? Ja mam Panasa i to u mnie sie nazywa 600hz i tylko mecze tak sie da ogladac, reszta to jakas parodia telewizji.
Moj brat tak oglada tv a jak tego nie ma to gada ze go oczy bola, ja z tym dziadostwem wlaczonym chcialem reklamowac tv, ale potem wyczytalem, ze mozna to wylaczyc.
Teraz odpalam to na mecze bo moze jest minimalnie lepiej...
Nie wiem, ja oglądam w telewizji praktycznie tylko sport i tam, jak sam pisałeś - jest w porządku. Ale jak lecą jakieś reklamy czy zapowiedzi filmów to już nie zwracam na to uwagi. W sumie jak odpalam film z PC na telewizorze to obraz jest normalny, więc nie mam pojęcia o co z tym chodzi.
W LG nazywa się to TruMotion i możesz to wyłączyć w ustawieniach obrazu, jak zjedziesz na sam dół listy.
Więcej info na ten temat: http://pl.wikipedia.org/wiki/Interpolacja_ruchu ;)
Przy materiałach z dużą ilością klatek np. relacji sportowych ten tryb ma racje bytu. Do reszty, a szczególnie filmów nie nadaje się kompletnie.