Mam laptopa Asus M51A. Lap nie jest mój, ale przez ostatni miesiąc użytkuję go. Wnerwia mnie przeskakiwanie kursora, gdy piszę na nim cokolwiek w jakiemkolwiek progmamie/okienku/edytorze/whatever...
Przekopałem cały net, nic nie moge znaleźć oprócz sugestii, że dotykam touchpada (nie dotykam). Myślałem, ze to wirus lub jakiś program, ale nie - po formacie i reinstalacji systemu (Windows 7 64bit) problem istnieje na CZYSTYM SYSTEMIE!
Dostaję pierdolca, nie wiem o co chodzi. Proszę o pomoc lub wskazówki gdzie ją uzyskać.
jw. pierwsze co zrob to wylacz touchpada i podlacz myszke.
wtedy zobaczysz czy to touchpad odbiera z czapy nacisniecia, czy problem lezy gdzie indziej....
Nie no, panowie, nie dotykam z touchpada, choć jest włączony, korzystam z myszki. Przypadkowe dotknięcia touchpada ODPADAJĄ.
No to go najpierw wyłącz i zobacz czy problem dalej występuje. Może jest popsuty i nie ma znaczenia czy go dotykasz czy nie.
Nie ważne czy go dotykasz czy nie. Może jest popsuty i samo przeskakuje.
Touchpada można wyłączyć, nie wiem jak jest w asusie ale np w hp wystarczy 2 razy puknąć w lewy górny róg, zapala się lampka i jest wyłączony (trzeba mieć zainstalowane sterowniki do niego od producenta laptopa). Poszukaj jak się u ciebie wyłącza.
Albo jakiś skrót klawiszowy, ale tego nie wiem.
Dzięki, spróbuję. Skróty klawiszowe fn nie działają akurat tylko do touchpada. Sciągam sterowniki do niego ze strony asusa i tak spróbuję go wyłączyć. Dam zaraz znać.
Pff, okazało się, ze chyba właśnie sterownika brakowało. Teraz nic nie skacze.
Dzięki za naprowadzenie!!! :)