kupiłem słuchawki, lecz one nie posiadają regulacji głośności. i pytanie. czy da się owe słuchawki podłączyć pod subufer by można było ustawiać głośność tony na subuferze? jak tak to jak to zrobić...
Pewnie zależy od samego subwoofera i czy da się podłączyć do niego satelity jackiem. Wtedy po prostu zastępujesz satelity słuchawkami i masz regulację (plus niepotrzebne basy).
takie coś? http://allegro.pl/ab1-przejsciowka-sygnalu-audio-2x-mini-jack-3-5mm-i1829261576.html
jeden kabel od subufera drugi od słuchawek i całość pod karte dźwiękową i było by?
Nie. Nic by to przecież nie dało, bo taki sam sygnał szedł by zarówno do subwoofera, jak i do słuchawek. Potem w subwooferze mógłbyś przyciszyć dźwięk, ale na słuchawki by to nie działało.
Ech. Moje stare Creativy były podłączone tak:
Subwoofer miał jeden kabel na stałe przyczepiony z pilotem od pogłaśniania i przyciszania (oraz do włączania) głośników. Do subwoofera podpinało się też zasilania nieistotne jakim złączem, oraz dwie satelitki przy pomocy jacka. W miejsce tych satelitek można było podłączyć słuchawki. W obecnych Logitechach czegoś takiego zrobić już nie mogę, bo przez jacki sygnał dolatuje do subwoofera, ale na satelitki idzie już chinchami. Na szczęście pilot od głośników ma wejście na jacka od słuchawek.
z tyłu subufera mam 2 okrągłe wejścia. białe i czerwone, to jest to? jak tak to jaka przejściówka itp
Mowi sie: suchafki do subwoofera.
Nic nie zrobisz.
Pewnie się da przy odrobinie kombinacji. Jednak sobie z tym nie poradzisz. Masz więc 3 możliwości:
1. Zmienić głośniki na takie, które pozwalają na podłączenie słuchawek (zazwyczaj wtedy można regulować głośność na pilocie od głośników).
2. Kupić słuchawki z regulacją głośności na kablu (nie polecam).
3. Nauczyć się korzystać z regulacji głośności w systemie, programach do odtwarzania filmów i muzyki, oraz w grach.
ale jak by podłączyć słuchawki do subufera to na pewno polepszy się jakość dźwięku w słuchawkach. normalnie to podłączając pod dźwiękówkę to dźwięk nie jest taki sam jak test w sklepie.
Darencjo -> Bo i karta dźwiękowa w większości komputerów nie nadaje się do niczego, szczególnie jeśli jest zintegrowana z płytą główną.
Rozwiązanie to kupić lepszą kartę. Jeśli czujesz się prawdziwym audiofilem, to najlepiej zewnętrzną. Są specjalne karty-wzmacniacze słuchawkowe o ponadprzeciętnej jakości podzespołów. Oczywiście nie są tanie :)
Samo podłączenie słuchawek przez jakieś głośniki nic tu nie zmieni.
Niemniej, polecam wpierw pobawić się ustawieniami dźwięku w samym systemie operacyjnym lub odtwarzaczu. Niekiedy odpowiednie ustawienie equalizera potrafi zdziałać cuda.