W ramach pisania pracy licencjackiej przeprowadzam ankietę o szansach polskich mikroprzedsiębiorców na globalnym rynku. Jeśli tylko prowadzisz jakąkolwiek działalność zarobkową w dowolnej branży, niezależnie czy jest to związane z internetem czy nie, czy robisz to oficjalnie czy nie (nie wnikam), bardzo proszę o wypełnienie ankiety.
Maksymalnie 15 pytań, nie zajmie to więcej niż 2 minuty.
Jedyny warunek to że Wasze przedsiębiorstwo musi być mikro, czyli zatrudniać do 9 osób, ale bardzo mile widziane także działalności jednoosobowe!
http://www.ebadania.pl/1b2afe32491e591e
ebadania.pl/1b2afe32491e591e
Aby odwdzięczyć się za poświęcony czas, każdemu kto zostawi adres email, wyślę wyniki ankiety wraz z analizą problemów, możliwości oraz sposobami na polepszenie biznesu. Może te 2 minuty dziś, zamieni się w udany biznes międzynarodowy pojutrze?
Promotor kazał mi przeprowadzić 50 ankiet, <panika>gdzie szukać ankietowanych?</panika>
+1
Zostawiłem link do ankiety w jednej grupie na FB gdzie są setki takich osób. Moze ktoś wypełni :)
12 lat studiuję i nie mogę skończyć, jeszcze nigdy nie byłem tak blisko :)
Wypelnione.
Jedna ze stron nie wyczerpuje pelnego zakresu odpowiedzi i jednoczesnie nie pozwala przejsc dalej bez zaznaczenia przynajmniej jednej opcji. Stad wynik lekko odbiega od prawdy. (chodzi o powody nie przeprowadzania transakcji miedzynarodowych)
poltar: Dziękuję za wypełnienie. Z tego co planowałem to w tym pytaniu powinna być możliwość wpisania dowolnej odpowiedzi w pole "Inne, jakie?" i to uznaje za odpowiedź. Tylko tam jest cos z formatowaniem nie tak i to pole inne lata dziwnie (u mnie na firefoxie i chrome tak samo), ale to już niestety wina tego portalu z ankietami.
Jak możesz to napisz jaki to powód, uwzględnie to ręcznie w analizie odpowiedzi.
A nie, to jednak mój błąd, twórcy portalu nic nie zepsuli to ja nie doczytałem w pośpiechu.
Już jest poprawione i prawidłowo można dopisywać własne odpowiedzi.
Cos jest chyba nie tak w niektorych pytaniach. Przy probie wpisania innego powodu zaznaczenie zmienia sie na "silna konkurencja".
PS. 12 lat na licencjat?
Już chyba naprawione z tym polem do uzupelnienia.
12 lat bo pare razy studia zmienialem, potem zrobilem 3 lata przerwy i zdazyli mnie skreslic z listy, potem dopisac i wznowic no i teraz 4 raz pisze prace :)
"Ankietę do pracy licencjackiej"... Pepperidge Farm pamięta, gdy na "karierę naukową" nie składał się egzamin szóstoklasisty, matura w Powerpoincie czy zaoczny licencjat z kelnerstwa. Czego to ludzie nie wymyślą?
W pracy muszę mieć jakieś badania, wprawdzie wolałbym badać koleżanki ale niestety profil studiów nie ten...
A co trzeba było robić za dawnych czasów w ramach pracy licencjackiej? Zbierać podpisy do czerwonej książeczki, czy może wręcz przeciwnie? :)
Ależ osobiście tego nie przyjąłem, mam nadzieję że Ty też nie. Pytam serio co kiedyś było istotą pracy licencjackiej.
Sięgam pamięcią i nie przypominam sobie, aby istniały wtedy licencjat. Zdaje się, że dopiero Deklaracja Bolońska wprowadziła go do europejskiego systemu kształcenia, przynajmniej w formie istniejącej w Polsce, na kierunkach innych niż teologia.
Dziękuję bardzo! :) Brakuje mi już tylko 28 osób żeby zadowolić mego promotora :>
Na początku myślałem że 20 ankiet wystarczy a ten wyskoczył że minimum 50... Najgorzej że to dziekan więc nie mogę pyskować ;)
Badanie ankietowe na próbie dwudziestoosobowej. A poźniej tacy ludzie mają dyplomy...
Chcialbym zwrocic uwage iz licencjat to tytul zawodowy a nie naukowy, a wiec wogole nie powinienem prowadzic badan. Praca licencjacka ma udowodnic ze posiadlem umiejetnosci zawodowe a nie naukowe. W moim zawodzie nie ma zawartego prowadzenia ankiet i innych badan naukowych.
Podobnie magister. Nie zmienia to faktu, że jeśli stawia się studentom wymóg przeprowadzenia badań, to powinno się również uczyć odpowiedniej metodologii.
Oh alez zakladasz ze nie ucza o minimalnej probie, a ucza ucza, nawet wzoru :)
Ale jeszcze jest opcja ze student nie przyswoil wiedzy albo nie chce sie nia posluzyc. Ja jestem ta ostatnia opcja, robie to co kaze promotor, jakby sie zgodzil na jedna ankiete z przyjemnoscia bym na tym poprzestal. Oczywiscie z odpowiednia interpretacja wynikow.
Zreszta liczebnosc proby to nie jedyny problem, inna sprawa jest dobor respondentow. Jezeli robie badanie przez internet, w oczywisty sposob pewne odpowiedzi beda absolutnie niereprezentatywne. Co tez skomentuje w tresci.
O ankietach internetowych robionych na potrzeby prac naukowych już się swego czasu wypowiadałem :).
Grunt to ambitnie podejść do tematu...
done is better than perfect
12 lat mialem ambicje robic cos dobrze albo wcale. Przeszlo mi.
Tak z ciekawości policzyłem sobie dobor proby, zakładając że mikro przedsiębiorców w Polsce jest 758 000 (liczba opłacających ZUS za siebie, wg REGONu może być ich i 3 000 000, ale nie wierzę tej liczbie), robiąc próbę 50 osób przy poziomie ufności 90% otrzymuję błąd maksymalny 11%
Sporo, ale damy radeeee :)