Witam kupilem wczoraj nowy komputer wszystko dzialalo zainstalowalem sterowniki itp
Przychodze teraz do domu i wlaczam i nagle uruchamia sie na 1 sec i gasnie i tak w kolko.
Zamieszma link do filmiku.
http://www.youtube.com/watch?v=3kWXJqIZgpw&feature=plcp&context=C3956655UDOEgsToPDskLDAZfUb-AbrcmA9QEaHSUh
Bardzo prosze o pomoc jezeli ktos sie zna co to moze chociaz byc bo wczoraj komp nowiutki kupowany.
Zasilacz mam 600w a wyglada to jakby pradu brakowala albo cos.
Komputer skladali mi w x-kom zarowno tam kupowalem czesci i wczoraj wieczorem odebralem i do dzis gralem i wszystko okej.
To wygląda jakby instalacja była wadliwa i napięcie nie dochodziło... Chociaż mogę się mylić...
Wlaczylo sie nie wiem jak ale nagle wlaczylem kompa wcisnolem guzik i jeb uruchomil sie hahah
Wesolych swiat!
A może wiecie czego to była wina?
Nie chciał się przez 1h włączyć i nagle pstryk i działa?
Mnie to wyglada na siadajacy zasilacz lub plyte. Od wymiany zasilacza bym zaczal. 90% elektroniki psuje sie w ciagu pierwszych 3 miesiecy uzytkowania - sprzet musi sie wygrzac. Fajnie ze Ci to teraz chodzi - ale przygotuj sie na to ze problem sie powtorzy. Takie rzeczy nie przechodza same z siebie.
PanSmok -> Kompa mam 2 dzień więc nie możliwe żeby zasilacz mi siadał.
jakiś 600w OCZ
Jedno jest pewne, leć i zwróć komputer niech ci go sprawdzą i usuną usterkę!!
Dobra dzięki
Ja do swojego zestawu PC jak podłączyłem GTX+ 9800 to zasilacz od razu się zjarał.
W gotowych zestawach dają produkty zasilaczopodobne.
OCZ ma dosyć dobre zasilacze, no ale i tak może sie zdarzyć wadliwy, tak jak Ci polecono wyżej ja bym zgłosił się do sklepu, bo pewno problem będzie sie powtarzał
Zestaw nie był gotowy tylko wszystkie części ja wybrałem oni mi tylko złożyli jutro idę do niech do salonu i reklamuję.
Dziwna sprawa bo włączy się zawsze tylko trzeba z 15 min poczekać.
Miałem podobnie. Usterka zasilacza. Co najlepsze był zalany kawą... u mnie w domu nikt nie pije kawy.
KiLlaZ97 - dlaczego twierdzisz ze to nie moze byc zasilacz bo masz go dopiero drugi dzien? Jest jakis przepis ( o ktorym nie wiem ) nakazujacy zasilaczom psuc sie nie wczesniej niz np 18 dnia od nowosci???
Osobiscie tez mam zasilacz OCZ - trzeci z kolei - poprzedni wysiadl mi po 18 miesiacach intensywnej pracy - objawy byly bardzo podobne jak u Ciebie.
PanSmok nie nie ja tak nie myślę tylko chciałem wytłumaczyć ile mam tego kompa i że dziwna sprawa.
Jutro jadę do x-koma i tam mi wszystko powiedzą ale dzięki za rady wszystkim.