Witam.
Więc chodzi mi o to aby stworzyć bardzo prostą grę tekstową na telefony z systemem android. O co chodzi z tą grą tekstową. Gra ma polegać na czytaniu (gdzie znajdujemy się i w jakiej sytuacji) i wybierać jedną z możliwych opcji (gdzie chce iść lub co zrobić).
Na początku odpowiadasz na kilka pytań które określają jaka twoja postać jest. Silna, Inteligentna itp. Po tym zaczyna się gra czyli:
Np. Znajdujesz się w ciemnym pomieszczeniu. Czujesz że masz związane ręce, a do drzwi po twojej prawej ktoś się dobija.
I teraz wybieramy: wstań i się rozejrzyj, udawaj martwego, spróbuj się uwolnić z więzów.
Wybrałem np wstań...
Jest ciemno ale zauważasz na stole wbity nóż, za stołem znajduje się okno przez które wpada trochę światła. Nagle drzwi wydają charakterystyczny dźwięk łamania się. Nie wiesz jak długo będą otwarte.
Wybieramy: Biegnij do okna i spróbuj je rozbić skacząc na nie, biegnij do noża, biegnij do drzwi i blokuj je, schowaj się
Wybieram biegnij do noża i teraz pisze twoja siła jest za mała bo postać zrobiliśmy np inteligentna
I tak ma przebiegać gra plus ekwipunek czyli otworzyć drzwi za pomocą, ręka, nóż jeśli mamy, wytrych jeśli mamy...
No i teraz problem. Spisałem w zeszycie praktycznie całą grę ale nie wiem jak się zabrać do jej robienia.
Szukałem trochę na google ale nic nie mogę znaleźć. Wiec jeśli ktoś choć trochę się na tym zna lub ma jakiś poradnik czy coś to byłbym wdzięczny za pomoc :)
Z góry dziękuję